Pletený kakaový závin (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Chutný koláč z kysnutého cesta.

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a 1 Kl cukru pripravíme kvások, bielka našľaháme so štipkou soli- nemala som celkom pevný sneh... Do misy preosejeme múku, cukor, pridáme kvások, olej a našľahané bielka.
  2. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút kysnúť na teplom mieste.
  3. Zatiaľ si vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilku a kakao do krému.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  5. Dve cestá vygúľame na dĺžku plechu a šírku asi 15 cm.
  6. Natrieme ich krémom- s krémom tiež narábame tak, aby vystal na potretie všetkých 4 ciest.
  7. Cestá stočíme do rolády, na jednom konci spojíme.
  8. Zatočíme ako vianočku z dvoch prameňov.
  9. To isté urobíme aj z druhými dvoma cestami. Pripravené záviny uložíme na plech s papierom na pečenie a prikryjeme utierkou. Necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 1 hodinu.
  10. A tu sú po hodine- potrieme ich žĺtkom vyšľahaným z asi 2 Pl mlieka. Ja som ich posypala mandľovými lupienkami. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180°C.
  11. A tu sú upečené...