Pletený kakaový závin (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Chutný koláč z kysnutého cesta.
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia a 1 Kl cukru pripravíme kvások, bielka našľaháme so štipkou soli- nemala som celkom pevný sneh... Do misy preosejeme múku, cukor, pridáme kvások, olej a našľahané bielka.
- Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút kysnúť na teplom mieste.
- Zatiaľ si vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilku a kakao do krému.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
- Dve cestá vygúľame na dĺžku plechu a šírku asi 15 cm.
- Natrieme ich krémom- s krémom tiež narábame tak, aby vystal na potretie všetkých 4 ciest.
- Cestá stočíme do rolády, na jednom konci spojíme.
- Zatočíme ako vianočku z dvoch prameňov.
- To isté urobíme aj z druhými dvoma cestami. Pripravené záviny uložíme na plech s papierom na pečenie a prikryjeme utierkou. Necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 1 hodinu.
- A tu sú po hodine- potrieme ich žĺtkom vyšľahaným z asi 2 Pl mlieka. Ja som ich posypala mandľovými lupienkami. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180°C.
- A tu sú upečené...