Foto: salinka
Kysnutý koláčik na raňajky, ku káve, alebo len tak:-)
porcie
na 170 °C
Suroviny
900 gr |
|
80 gr |
|
450 ml |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
70 gr |
|
Plnka č.1: | |
125 gr |
|
90 gr |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Plnka č.2: | |
|
|
3 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Zmiešame 150 ml vlažného mlieka s rozmrveným droždím a 1 PL cukru. Necháme vykysnúť kvások 15-20 min na teplom mieste.
-
3
Do misky si preosejeme múku, pridáme cukor, olej, vlažné mlieko, vykysnutý kvások a vyšľahané bielka z troch vajec.
-
4
Cesto vypracujeme a necháme vykysnúť. Pre uľahčenie a urýchlenie používam elektrický mixér a misku "rýchlokysku".
-
5
Medzitým si vymiešame na plnku maslo, cukor, vanilkový cukor a kakao.
-
6
Cesto už vytlačilo vrchnák misky:-)
-
7
Vyklopíme ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na šesť bochníkov.
-
8
Každý rozvaľkáme asi na dĺžku plechu. Tri kusy potrieme kakaovou plnkou a tri slivkovým (alebo aký vám chutí) lekvárom.
-
9
Stočíme do rolád a spletáme kakaovú s lekvárovou.
-
10
Vykúzlime tri vrkoče, ktoré ešte necháme podkysnúť na plechu. Potom ich potrieme žĺtkami a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
11
Upečené necháme vychladnúť, pocukrujeme a papkáme. Čo nevládzeme, môžme dať do mrazničky. Dobrú chuť.
Máš je krásné!
Já dělám kakaovou náplň jednoduše: Těsto posypu hustě kakaem, na to cukrem a pokladu vločkami másla. Pečením se to všechno samo spojí.
V tom foteni som dlhe kilometre za tebou. Casto mam rozmazane fotky a niekedy nakoniec zistim, ze mam umasteny objektiv:-)))