Placky z quinoa
Autor receptu: nelajsia
Quinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov.... placky som vymyslela len nedávno, predtým som quinoa používala namiesto rezancov do zeleninovej polievky.
Recept je vhodný i pre celiatikov, ak vynechajú strúhanku, prípadne ju nahradia strúhankou bezlepkovou
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Quinoa uvaríme podľa popisu na sáčku....150g je približne jedná šálka čajová, zalejeme vriacou vodou(aby sme odstránili horkosť), vodu zlejeme a dáme variť do slanej vody pomer 1/2,5, čiže na jeden pohár dva a pol pohára vody... privedieme k varu, povaríme 20 min. a necháme na platni ešte 5 min. dôjsť.
- Uvarenú quinoa zmiešame z rotlačenou mrkvou(alebo aj inou zeleninou dusenou) pridáme vajíčko, koreniny, pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a vypracujeme zmes ako na fašírky, ak je potrebné, zahustíme strúhankou
- Vyformujeme malé placičky a opečieme na malom množstve oleja z oboch strán, podávame so zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom