Pizzový koláč

Pizzový koláč (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vyskúšajte tento pizzový koláč.

90 minút
príprava

Postup

  1. Tu sú suroviny, ale pozor, pizzový koláč som robila len z polovice pripraveného cesta. Druhú polovicu cesta som použila na makovo-jablkový koláč - recept napíšem nasledovne. Ale ak by ste chceli dva pizzové koláče, tak cesta je akurát, len náplň musíte urobiť dvojnásobnú.
  2. Najprv si zarobíme kvások. Ohrejem si trocha mlieka pridám 1 PL cukru a 42 g droždia rozmiešam a nechám kvások pracovať.
  3. Keď mám kvások hotový zhruba za 10 minút pridám múku, ktorú som si rozmiešala so soľou.
  4. Mlieko si trochu zohrejem, maslo rozpustím a zamiešam do mlieka a tiež zamiešam aj žĺtky.
  5. Vylejem do nádoby ku kvásku a múky začnem miesiť cesto. Ako vidíte strojom, ale môžete aj ručne.
  6. Miesim asi tak 10 minút, po vymiesení cesto preložím a nechám jednu hodinu kysnúť. Tu už mám cesto nakysnuté.
  7. Cesto si preložím na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelím. Na tento koláč potrebujem asi polovicu cesta. Nakrájam tri kusy asi 10 cm široké.
  8. Druhú polovicu cesta si zatiaľ odložím bokom. Jeden kus cesta si rozvaľkám do kruhu presne na šírku plechu na ktorý som si dala papier na pečenie.
  9. Pokiaľ nám ale cesto kyslo som si nakrájala na drobno moravské mäso a oravskú slaninu a rozrobila omáčku, ktorou som potierala cesto. Do paradajkovej pasty som pridala čili omáčku a pretlačený cesnak. Cesnaku si dajte podľa vlastnej chuti a taktiež aj čili ak chcete dajte, ak nie, nemusíte. Mozzarellu som tiež nakrájala na drobno a syr na jemno nastrúhala.
  10. Rozvaľkané cesto som natrela rozrobenou paradajkovou omáčkou.
  11. Pridala pokrájané moravské mäso a oravskú slaninu.
  12. Nasledovne syr a tu som trochu urobila chybu dala som len mozzarellu a mala som pridať aj trochu nastrúhaného syra. Tak si môžete urobiť tak a prečo? Uvidíte výsledok.
  13. Tento postup som zopakovala ešte raz. Rozvaľkala druhé cesto, položila na prvé a navrstvila všetko tak ako na prvé. Rozvaľkala tretie a položila na vrch. Do stredu som si položila hrnček alebo môžete pohárik čo chcete. Rozkrojíte 4 x okolo hrnčeka.
  14. Ďalej rozkrojíte, aby ste mali 8 častí.
  15. No a na koniec rozkrojíte, aby ste mali 16 častí.
  16. Teraz každý jeden rozkrojený kus dvakrát zatočte. Potrite rozpusteným maslom.
  17. Posypte syrom a tu tak, ako som už písala, som zabudla dať keď som plnila nastrúhaný syr, tak som ho všetok dala na vrch. Piekla som na 200 °C v teplovzdušnej rúre, ale presne čas neviem zhruba asi 30-40 minút, skúšala som špajdľou, lebo som sa už začala venovať druhej polovici cesta. Tak si každá sledujte, svoju rúru si poznáte, pečte do ružova a skúšajte špajdľou, či je upečený.
  18. Tak vidíte ako to dopadlo chutný síce bol ale na oko nič moc. Tu už je koláčik upečený.
  19. Keď je v celku tak pre syr ani nie je vidno, že bol zatáčaný ale v reze je to trochu vidieť.
  20. Ak Vás zaujal vyskúšajte a ešte jednu radu. Ja som to videla, že to plnili nastrúhanými párkami, ale keďže tie párky veľmi nemusíme, tak som to skúsila tým moravským mäsom a oravskou slaninou plniť. No ale je na Vás ako si spravíte a čím naplníte.