Pizzové koláče
Pizzové slimáky z lístkového cesta
Autor receptu: redakcia
Mať doma v zálohe hotové lístkové cesto je vždy fajn, najmä keď si chcete pripraviť niečo rýchlo.
8 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 225 °C |
Postup
- Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 cm.
- Na cesto rozotrieme paradajkový pretlak. Naň poukladáme nakrájané paradajky, posypeme bylinkami a osolíme. Môžeme obložiť aj plátkami slaniny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
- Cesto s náplňou pevne zrolujeme z dlhšej strany. Rolku cesta nakrájame na kolieska hrubé približne 2 cm.
- Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a kolieska naň položíme reznou stranou. Pečieme v rúre vyhriatej na 225 °C dozlatista.