Foto: sunnywoman
Toto cesto patrí medzi najlepšie na pizzu. Príprava je jednoduchá a obložiť sa dá hocičím.
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, zmiešame so soľou, urobíme jamku, rozdrobíme do nej droždie, posypeme cukrom, zalejeme vlažnou vodou a necháme kysnúť.
- 2
Pridáme olej, dobre vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto znouvu na poučenej doske premiesime, rozvaľkáme na obdĺžnik a preložíme na plech (vymastený al. papier na pečenie).
- 4
Pripravíme si suroviny na oblohu. Postupne na pizzu pridáme:
- 5
kečup (použila som cikánsku omáčku)...
- 6
klobásu (konkrétne karpatské cigáro)..
- 7
kukuricu..
- 8
šunku nakrájanú na kocky..
- 9
šampiňóny..
- 10
a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom (mozzarella) a bylinkami (oregano, bazalka alebo iné) ..
- 11
Vložíme do rúry vyhratej na 200 stupňov a upečieme. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu