Tekvicová pizza

Pizza s tekvicou a syrom feta

Autor receptu: redakcia

2 pizze
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
30 minút
na 230/250 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky nalejeme vlažnú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme do nej droždie.
  2. Pridáme múku, soľ a olivový olej a vymiesime na pevné cesto.
  3. Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.
  4. Medzitým pripravíme plnku a obloženie. Cibuľu nakrájame na kolieska a tie prekrojíme na štvrtiny. Créme fraiche zmiešame s bylinkami a s paradajkovým pretlakom.
  5. Z polovice tekvice hokkaido odstránime semienka a dužinu nakrájame na kúsky. Predvaríme asi 5 minút, odložíme bokom.
  6. Z vykysnutého cesta vytvarujeme dve pizze. Potrieme ich ochuteným crème fraîche, rozložíme cibuľu, predvarenú tekvicu a rozdrobený syr feta, posypeme bylinkami.
  7. Pizzu pečieme pri teplote 230 stupňov v rúre s ventilátorom, ak ju nemáme, tak pri 250 stupňoch pri hornom a dolnom ohreve. Hneď, ako je pizza zlatohnedá, vytiahneme ju a podávame ozdobenú lístkami bazalky.