Tekvicová pizza
Pizza s tekvicou a syrom feta
Autor receptu: redakcia
2 pizze porcie |
20 (+ kysnutie) minút príprava |
30 minút na 230/250 °C |
Postup- Do misky nalejeme vlažnú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme do nej droždie.
- Pridáme múku, soľ a olivový olej a vymiesime na pevné cesto.
- Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.
- Medzitým pripravíme plnku a obloženie. Cibuľu nakrájame na kolieska a tie prekrojíme na štvrtiny. Créme fraiche zmiešame s bylinkami a s paradajkovým pretlakom.
- Z polovice tekvice hokkaido odstránime semienka a dužinu nakrájame na kúsky. Predvaríme asi 5 minút, odložíme bokom.
- Z vykysnutého cesta vytvarujeme dve pizze. Potrieme ich ochuteným crème fraîche, rozložíme cibuľu, predvarenú tekvicu a rozdrobený syr feta, posypeme bylinkami.
- Pizzu pečieme pri teplote 230 stupňov v rúre s ventilátorom, ak ju nemáme, tak pri 250 stupňoch pri hornom a dolnom ohreve. Hneď, ako je pizza zlatohnedá, vytiahneme ju a podávame ozdobenú lístkami bazalky.
|