Pizza a lá Bogar

Autor receptu: bogar

Nedeľná nuda .. :) - pre tých ktorí majú radi chrumkavú pizzu :)

8
porcií
20 minút
príprava
12-18 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. suroviny aspoň ten základ no :) ...
  2. takto som si pripravila dopredu zeleninku na zdobenie :) ale aj cesnak do pizza omáčky ....
  3. čerstvé bylinky mne stačili toľko ( oregáno, bazalka ) a vedľa je paradajkové pyré - paradajky som olúpala škrabkou na zemiaky a potom som ich rozmixovala na pyré :) .....
  4. do pyré pridávam pretlačený cesnak, oregáno sušené , pizza korenie , a čerstvé nasekané bylinky (bazalka, Oregáno ) .
  5. ... premiešame a necháme odstáť ... aby sa spojili chute...................
  6. zabudla som odfotiť ako pridávam suroviny do misky na cesto ( preosiatá múka, vajce, soľ, olej, kypriaci prášok, droždie, voda teplá)- vymiešať aaa --- takže tu už je hotové vymiešané cesto :) ktoré nechám aspoň 10min prikryté pod utierkou vykysnúť.Potom som si ho rozdelila na dva bochníčky ... :)............
  7. ............vezmem si jeden a vyvaľkám ho na pomúčenej doske :):) tak zhruba na 0,5 cm a druhé dám do mrazu :) na inú príležitosť :)
  8. olivovým olejom si vymastím pekáč tak aby nebol veľmi mastný ... a uložím naň cesto , ktoré ešte porozťahujem a poupravujem .... vezmem si pripravenú omáčku a potriem ju po vrchu . Nebojte sa aj viac dať ako mám na obrázku :)
  9. začneme ukladať suroviny podľa fantázie :) :) :) ale rovnomerne :) .... Vložíme do vyhriatej rúry ... (ale nie na spodok , skoro na samý vrch) ... pečieme zhruba 8 min . Potom vyberieme a posypeme eidamom . Dáme ďalej piecť zhruba na ďalších 8 min. Ale vieme , že všetci poznáme svoju rúru tak si to prispôsobíte :) Eidam som preto dávala neskôr aby sa mi nespálil , ale iba roztiekol :) .................. necháme vychladnúť a Dobrú chuť :) ............