Pita plnená cícerom a mrkvou

Autor receptu: fecalleg

Moj oblubeny recept z vegetarianskej kucharskej knihy, samozrejme mnou upraveny.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer si necháme na noc namočiť vo vode, potom ho asi hodinu varíme na miernom plameni. Keď je cícer uvarený, tak ho scedíme, poriadne prepláchneme a odložíme na stranu.
  2. Do veľkej panvice si necháme roztopiť maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme kmín a pražíme asi 1-2 minúty. Keď sa uvoľni vôňa, pridáme nakrájanú mrkvu na kolieska a pražíme asi 8-10 minút, pokiaľ nezmäkne. Potom pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru s nakrájaným cesnakom (cesnak nakrájame na tenké plátky) a chvíľku pražíme. Potom pridáme pomarančovú šťavu so soľou a čiernym korením podľa chuti. Ešte chvíľku pražíme a plnku máme hotovú.
  3. Pitu si môžeme pred použitím opražiť na sucho do zlatova. Rozkrojíme jednu stranu pity, do ktorej podľa chuti vložíme 2-4 lyžičky jogurtu, syr a plnku. Jedlo máme hotové. Na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame horúce. Pita sa hodí ako hlavné jedlo, ale bez problémov si ju môžeme zabaliť na desiatu.