Chlebík z blízkeho východu.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky dáme droždie, teplú vodu a polovicu múky. Zmiešame a počkáme, kým zíde kvások (približne 15 minút).
- 2
Prisypeme zbytok múky, soľ a olivový olej.
- 3
Vypracujeme hladké, mierne lepivé cesto a necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem.
- 4
Po vykysnutí cesto ešte 2 minútky premiesime, rozdelíme na 4 časti, spravíme z nich guľky a necháme ešte pol hodinku podkysnúť.
- 5
Vyvaľkáme na hrúbku približne centimeter a opekáme na suchej panvici, na miernom ohni 2 minúty z každej strany.
- 6
Niektoré sa nafúknu, niektoré nie. To je už o šťastí. :)
Tiež pita chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu