Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Piškótový zákusok s pudingovým krémom a so šľahačkou

dedka - bez fotkydedka, 19. januára 2022
Piškótový zákusok s pudingovým krémom a so šľahačkou
Foto: dedka

Je to slávnostný koláčik, ktorý sa hodí na akékoľvek príležitosti, je veľmi chutný. Recept som získala od mojej starej mamy, ktorá síce pridávala vanilkový puding, ale veľmi lahodný je aj s jahodovým alebo čokoládovým pudingom, podľa chuti...

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
4 ks
4 PL horúca
200 g
Krém:
500 ml
2 bal.
4 PL
1 bal.
250 g
250 g (alebo maslo)
Šľahačka:
1 bal.
podľa potreby
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krém: Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme vanilkový cukor, tvaroh a Heru (maslo).

  2. 2

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a po lyžiciach pridáme vodu. Potom vmiešame múku a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.

  3. 3

    Plech vymažeme a vysypeme múkou a nalejeme naň cesto. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút.

  4. 4

    Upečenú piškótu potrieme krémom. Na krém dáme vrstvu šľahačky ušľahanej podľa návodu na obale, alebo si môžeme vyrobiť aj vlastnú (smotana na šľahanie 33 % s trochou cukru alebo aj bez cukru).

  5. 5

    Povrch posypeme nastrúhanou čokoládou.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

gastrohobby
Pôsobí, že je ľahký a chutný. Nie príliš prekrémovaný, ale rozhodne nie suchý. Pre mňa dobrý tip, keď si v nedeľu doobeda zmyslím predsa len niečo upiecť.