Pirohy plnené lekvárom fotorecept
Foto: olinecka
Jedlo ktoré neodmietnu ani tí najnáročnejší. Toto bolo jedlo môjho detstva. Kto na nich vyrastal vie, že je to veľká dobrota.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na pirohy.
-
2
Z múky, vajíčok, štipky soli vymiesime cesto. Ak je tuhé, môžeme pridať trocha vody.
-
3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm pokrájame na štvorce, viď foto. Do stredu štvorca dáme lekvár, cesto prehneme do tvaru trojuholníka a spojíme.
-
4
Pripravené pirohy. Vodu dáme variť s trochou soli. Do vriacej vody vložíme pirohy varíme, pokiaľ nevyplávaju. Scedíme, necháme odkvapkať a dáme do misy. Maslo rozpustíme, pridáme strúhanku, ktorú opražíme do zlatista. Zmes dáme na pirohy. Dochutíme soľou a posypeme kryštálovým cukrom, každý podľa chuti. Dobrú chuť.
-
5
Ostalo trocha cesta a tak budú domáce rezance do slepačej polievky na nedeľu.
Ďakujem.
Ďakujem,ze si tiež ochutnala v detstve túto, dobrotu.
Ja strúhanku najprv opražím na sucho do ružova, potom pridám cukor a škoricu, posypem pirohy a nakoniec polejem rozpusteným maslom
Ďakujem všetkým zato, že sa recept páči a pripomína detstvo. Pohodový dník, všetkým.
Ďakujem.