Nepečený cheesecake

Pink BeBe nepečený cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Fajnový nepečený dezert podľa chutí mojej dcéry, ja som asistovala.* Krém je svetloružový od ríbezľového džemu, na fotke to nie je vidieť.

Suroviny

Postup

  1. Základ tvorí vymiešané rozpustené maslo a nadrvené sušienky, ktoré sú natlačené na dno tortovej formy s priemerom 22 cm. Iba dno je vystlané papierom na pečenie, boky trochu potreté maslom. Odložíme do chladu, aby základ stuhol.
  2. Na krém vyšľaháme mascarpone s nátierkou, cukrami, džemom a tvaroh pridávame po častiach. Kontrolujeme hustotu krému. Vymiešaný krém dáme na stuhnutý sušienkový základ, ktorý bol trochu natretý ríbezľovým džemom. Opäť necháme v chlade stuhnúť.
  3. Navrch krému dáme čoko-jogurtovú polevu - tiež s ovocným nádychom. Nad vodným kúpeľom rozpustíme a vymiešame čokolády, olej a dáme dole. Potom primiešame do polevy džem a jogurt. Polevu hneď natierame na krém.
  4. Posýpka čiskejku je z nasekaných mandľových lupienkov a marcipánu. Po pobyte v chlade nakrájame.