Pikantné srdce na smotane (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Trochu som pozmenila recept starej mamy, mám rada výraznejšie chute.
Postup
- Srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
- Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Cibuľu ošúpeme a nakrájame, zo sŕdc odkrojíme mastné časti a mäso pokrájame na plátky.
- Na oleji speníme cibuľu, pridáme srdcia, mletú sladkú papriku, zmes 4 korení (ak ju nemáme, zmiešame a v mažiariku podrvíme muškátový oriešok, zázvor, kardamóm a koriander) a premiešame.
- Podlejeme vodou a prikryté dusíme 25-30 minút, kým srdcia nezmäknú.
- Keď je mäso mäkké, primiešame ošúpané paradajky pokrájané na kocky a dusíme ešte 10 minút.
- Podlejeme bielym rumom alebo vodkou, premiešame s prelisovaným cesnakom a zahustíme smotanou.
- Za stáleho miešania necháme zovrieť, znížime teplotu a keď omáčka zhustne, jedlo odstavíme z ohňa. Vmiešame lístočky tymiánu a podávame s ryžou alebo s parenou knedľou.