Pikantné osúchy

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 19. októbra 2012
Pikantné osúchy
Foto: zlatulik3

Už sme prejedeny zemiakov a aj ryže tak dnes som k mäsu vymyslela osuchy z cesta na langoš..

10
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
400 ml
250 ml
50 g
4 kl
2 kl
Plnka:
1 ks
2 pl
2 pl
2 kl
1 stručik
2-3 menšie
10-20gr podla chuti
1 kl




Postup

  1. 1

    Tak najprv si spravíme cesto,najlepšie den vopred,ale nič sa nedeje ked hned ako sa spravi sa aj skonzumuje..:-). Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice.Nechame v teple chvilu.. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni.

  2. 2

    Na pomúčenej doske som vytvarovala také bochníčky a poroztahovala s prstami..hrubka asi 1 cm..naukladala som na vymasteny plech a kraje som poohynala donutra aby som tam mohla naliat takuto zmes: vajicko s kecupom a olejom som vytrepala,pridala sol,korenie,cesnak,oregano a nakrajane chilli,dobre pomiešala a dala na osuchy..nakoniec som na kazdy jeden postruhala syr a dala zapiect...

  3. 3

    Z tohto cesta robim aj pizzu,mam formu na koláč,vyvalkám cesto na pomúčenej doske a vložím do vymastenej formy...natriem zmesou: kečup,cesnak,olej,bazalka..a potom už len šunku,šampinony,paradajky....a tak....každy podla chuti..:-)

    Pikantné osúchy - obrázok 3

Diskusia k receptu

anykama
to sú langoše ,ktoré ale neplním len mastím cesnakovou pastou.Mame to radi v zime ku čajíku.
zlatulik3
Neni su to langoše..lebo sa to zapeka v rure..ja s tohto cesta robim aj pizzu a aj tie langose..a su dobre..ine cesto už nepouživam..:-)
elisticka
super aj ja ukladam ked vydrzi v chladnicke moze sa robit postupne:-))
moon
mozem nahradit kyslu smotanu nejakym jogurtom? Lebo tu nemaju kyslu smotanu :[
zlatulik3
Moon,ja som to ešte neskušala s niečim inym,ale skus biely jogurt,kefir..alebo acidko...
cica2
ty mi robíš chúťky, aj teraz by som si dala :-)
zlatulik3
@cica2 ,ja taketo cesto mam stale v chladničke...a hocikedy spravim pizzu,langoše,či plnene langoše,alebo takych slimakov... je to len o fantazii..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia