Pikantné osúchy

Autor receptu: zlatulik3

Už sme prejedeny zemiakov a aj ryže tak dnes som k mäsu vymyslela osuchy z cesta na langoš..

10
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tak najprv si spravíme cesto,najlepšie den vopred,ale nič sa nedeje ked hned ako sa spravi sa aj skonzumuje..:-). Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice.Nechame v teple chvilu.. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni.
  2. Na pomúčenej doske som vytvarovala také bochníčky a poroztahovala s prstami..hrubka asi 1 cm..naukladala som na vymasteny plech a kraje som poohynala donutra aby som tam mohla naliat takuto zmes: vajicko s kecupom a olejom som vytrepala,pridala sol,korenie,cesnak,oregano a nakrajane chilli,dobre pomiešala a dala na osuchy..nakoniec som na kazdy jeden postruhala syr a dala zapiect...
  3. Z tohto cesta robim aj pizzu,mam formu na koláč,vyvalkám cesto na pomúčenej doske a vložím do vymastenej formy...natriem zmesou: kečup,cesnak,olej,bazalka..a potom už len šunku,šampinony,paradajky....a tak....každy podla chuti..:-)