Pečená kačka

Pikantná kačica (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu.* A nemusí to byť len klasická kapusta. Vhod prídu aj iné druhy zeleniny.

2-3
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kačicu posolíme z oboch strán a posypeme mletým zázvorom.
  2. Do pekáča dáme fazuľku a narezané paradajky. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak. Premiešame.
  3. Podlejeme asi 1 dl vody a navrch dáme kačicu. Posypeme mletou štipľavou paprikou.
  4. Pečieme na 160 °C asi 1 hodinu. Potom pekáč vyberieme a zeleninu okolo kačice polejeme pikantným kečupom. Nemiešame. Kačicu dopečieme domäkka. Ak treba, ešte podlejeme horúcou vodou.
  5. Mäkkú kačicu vyberieme a naporcujeme. Zeleninu premiešame. Podávame porcie kačice so zeleninou. Prílohu zvolíme podľa chuti.
  6. Poznámka: Pokiaľ potrebujeme viac porcií a pripravujeme celú kačicu, je dobré ju rozpoliť a nepiecť vcelku.