Pečená kačka
Pikantná kačica (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu.* A nemusí to byť len klasická kapusta. Vhod prídu aj iné druhy zeleniny.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 160 °C |
Postup
- Kačicu posolíme z oboch strán a posypeme mletým zázvorom.
- Do pekáča dáme fazuľku a narezané paradajky. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak. Premiešame.
- Podlejeme asi 1 dl vody a navrch dáme kačicu. Posypeme mletou štipľavou paprikou.
- Pečieme na 160 °C asi 1 hodinu. Potom pekáč vyberieme a zeleninu okolo kačice polejeme pikantným kečupom. Nemiešame.
Kačicu dopečieme domäkka. Ak treba, ešte podlejeme horúcou vodou.
- Mäkkú kačicu vyberieme a naporcujeme. Zeleninu premiešame.
Podávame porcie kačice so zeleninou. Prílohu zvolíme podľa chuti.
- Poznámka: Pokiaľ potrebujeme viac porcií a pripravujeme celú kačicu, je dobré ju rozpoliť a nepiecť vcelku.