Kvasená zelenina
Kvasená zelenina

Kvasená zelenina

mirop - bez fotkymirop, 29. októbra 2017
Kvasená zelenina
Foto: mirop

Zdravý spôsob ako zúžitkovať poslednú jesennú zeleninu zo záhrady. Ide o fermentáciu, mliečne kvasenie, ktoré je veľmi prospešné zdraviu.

30 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu ocistime a nakrajame na kusky, kapustu na pruzky, ja davam karfiol, kalerab, mrkvu, cviklu a cervenu kapustu. Zeleninu napechujeme do vhodnej nadoby - flasa, keramicky sudok. Dame zovriet vodu, a v nej rozpustime sol - na liter vody 2 polievkove lyzice soli. Roztokom zelejeme zeleninu a zatazime tak, aby bola ponorena, nechame na teplom mieste kvasit (ja to nechavam v kuchyni). Po zhruba 2 tyzdnoch mozeme zacat konzumovat

  2. 2

    Pozor je to kvasenie, a tak sa to aj sprava, takze neutesnovat uplne a neplnit az do vrchu...

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Takto pripravená zelenina je vynikajúca a zdravá. Vrelo odporúčam, aj ja to čoskoro znova urobím, už je čas... koreňovú zeleninku zvyknem postrúhať.

Pridaj komentár k receptu: