Kvasená zelenina

mirop - bez fotkymirop, 29. októbra 2017 11:48
Ďalšie recepty »
Kvasená zeleninaFoto: mirop

Zdravý spôsob ako zúžitkovať poslednú jesennú zeleninu zo záhrady. Ide o fermentáciu, mliečne kvasenie, ktoré je veľmi prospešné zdraviu.

30 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zeleninu ocistime a nakrajame na kusky, kapustu na pruzky, ja davam karfiol, kalerab, mrkvu, cviklu a cervenu kapustu. Zeleninu napechujeme do vhodnej nadoby - flasa, keramicky sudok. Dame zovriet vodu, a v nej rozpustime sol - na liter vody 2 polievkove lyzice soli. Roztokom zelejeme zeleninu a zatazime tak, aby bola ponorena, nechame na teplom mieste kvasit (ja to nechavam v kuchyni). Po zhruba 2 tyzdnoch mozeme zacat konzumovat

  2. 2

    Pozor je to kvasenie, a tak sa to aj sprava, takze neutesnovat uplne a neplnit az do vrchu...

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist