Kvasená zelenina
Foto: mirop
Zdravý spôsob ako zúžitkovať poslednú jesennú zeleninu zo záhrady. Ide o fermentáciu, mliečne kvasenie, ktoré je veľmi prospešné zdraviu.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zeleninu ocistime a nakrajame na kusky, kapustu na pruzky, ja davam karfiol, kalerab, mrkvu, cviklu a cervenu kapustu. Zeleninu napechujeme do vhodnej nadoby - flasa, keramicky sudok. Dame zovriet vodu, a v nej rozpustime sol - na liter vody 2 polievkove lyzice soli. Roztokom zelejeme zeleninu a zatazime tak, aby bola ponorena, nechame na teplom mieste kvasit (ja to nechavam v kuchyni). Po zhruba 2 tyzdnoch mozeme zacat konzumovat
- 2
Pozor je to kvasenie, a tak sa to aj sprava, takze neutesnovat uplne a neplnit az do vrchu...
Tiež zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.jimejinak.cz/pickles-kvasena-zelenina/...