Foto: kukulienka71
Základný recept mám od mamy, ona má cesnakovo-baklažánovú nátierku tiež veľmi rada. Ja som ju ešte doplnila kápiou, medvedím cesnakom a tahinovou pastou, tá Zobraziť celý popisZákladný recept mám od mamy, ona má cesnakovo-baklažánovú nátierku tiež veľmi rada. Ja som ju ešte doplnila kápiou, medvedím cesnakom a tahinovou pastou, tá tam ale nemusí byť.
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Umytý baklažán a papriku som dala piecť do rúry na 210°C. Baklažán som popichala vidličkou.
-
2
Paprika bola hotová skôr, po vybratí som ju hneď strčila do mikroténového vrecka a nechala zmäknúť, potom som z nej ľahko odstránila kožu.
-
3
Baklažán som po upečení (čo trvalo asi 45 minút) nechala chvíľu vychladnúť a tiež som z neho stiahla kožu.
-
4
Dužinu som spolu s paprikou zbavenou jadrovníka a semienok a dvomi strúčikmi cesnaku pomlela.
-
5
Do misy som priliala oleje (ja som pridala aj 1ČL rakytníkového), soľ a korenie, pol cibule nakrájanej na drobno, posekaný medvedí cesnak
-
6
a tahinovú pastu.
-
7
Celé som dochutila citrónovou šťavou. Po odstátí sa všetky chute lepšie prepoja.
-
8
Pripravila som hrianky zo staršieho chleba.Takéto zeleninové nátierky sú výbornou alternatívou k maslu a iným tukovým pomazánkam. Plus zelenina sa už nežiada k tomu, veď je tam toho dosť. Cesnak mi síce vyštípal jazyk, ale určite ma obdaril aj svojimi blahodárnejšími účinkami. Mali sme vynikajúcu večeru a dnes aj raňajky.
@methi , tebe tiež
tvoj recept sa mi páči. Koľko trvá asi to pečenie nad horákom? plameň má byť slabý? nebude mi šťava stekať na horák? rada by som to skúsila.
Ja to nestopujem, opekam to na miernom ohni, pomaly a urcite ti na sporak nieco z neho kvapne, ale da sa lahko potom vycistit.
pomazánka z pečeného baklažánu je fakt výborná, cesnak k nej neodmysliteľne patrí. A pečená paprika je tiež veľká dobrota, tak len plus pridala chuť a farbu. nech vám chutí, ak ju pripravíte. Ďakujem za pekné hodnotenia:-)
Tento receptík mi unikl - pastva pro oko, chuťové pohárky se mi plaší a bříško se ozývá. Jen se k lilku propracuju, určo vyzkouším. Nějak obejdu tahini, bo tam nejsem. Krásný večer, milá Kuku!!
:-)), tvoje zábavné komentáre ma vždy potešia, ďakujem. Medvedí cesnak tam je poriadne pikantný, myslím, že ti bude chutiť, nech sa vydarí k spokojnosti! Nejak som zabudla dnes na večeru a teraz dumám pri tej fotke - jesť, či ísť spať?????:-) Pokojný večer, milá @haji ;-)