Pestrý zeleninový šalát s údenou morčacou šunkou fotorecept
Foto: moli
Tento šalát by som jedla deň čo deň!Jednoducho ho milujem a nepotrebujem k nemu nič viac ako vidličku. :o) Je výborný ako ľahká večera, Zobraziť celý popisTento šalát by som jedla deň čo deň!Jednoducho ho milujem a nepotrebujem k nemu nič viac ako vidličku. :o) Je výborný ako ľahká večera, ale aj na letný obed.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie.Ľadový šalát rozoberieme na listy,umyjeme a necháme odkvapkať.Umyjeme a utrieme do sucha paradajky, umyjeme a ošúpeme jablko a cibuľky.
-
2
Do väčšej misy si dáme kys.smotanu, pridáme biely jogurt, kečup, horčicu, olivový olej, citrónovú šťavu, strúčik cesnaku, Vegetu, soľ a Oregáno.
-
3
Všetko spolu dôkladne premiešame.
-
4
Pridáme na drobné, tenké pásiky nakrájanú šunku, cibuľku, jablko, paradajky a konzervu kukurice.
-
5
Opäť všetko dôkladne premiešame.
-
6
Na koniec pridáme na tenké rezančeky nakrájaný ľadový šalát.
-
7
Všetko spolu dobre premiešame a necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute dobre spojili.
-
8
Servírujeme a zdobíme podľa vlastnej fantázie.Podávame s čerstvým pečivom, alebo hriankami.Ja k tomu nepotrebujem nič.Konzumujem ho len tak samotný.
Diskusia k receptu