Perníkový koláč s hruškami a orechmi
Koláč robím do okrúhlej
formy na tortu z polovičnej
dávky cesta podľa overeného
receptu na perník od
@jazavka.
Zdroj: Variant od @jazavka na mnohokrát overený fantastický perník ako pavučinka
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
150 ml |
|
50 ml |
|
1,5 PL |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
5 ks |
|
2 hrste |
|
1/4 ČL |
|
0,10 ml |
|
Postup
-
1
Dám vyhriať rúru na 200 °C. Na dno tortovej formy dám papier na pečenie. Hrušky umyjem, prepolím, vyrežem jadrovník, okvetie a okolie stopky. Nešúpem. Uložím na dno formy do kruhu časťou od stopky do stredu.
- 2
Navážim a pripravím si sypké ingrediencie.
- 3
Celé vajíčko vymiešam s kryštálovým a vanilkový cukrom do peny. Následne pridám tekuté ingrediencie, rozmiešam a pridám pripravené sypké ingrediencie. Opatrne dobre premiešam a cesto nalejem na hrušky. Jemne zarovnám.
- 4
Orechy (vlašské/pekanové) v ruke podrvím na menšie kúsky a bohato nimi cesto posypem.
- 5
Teplotu v rúru stiahnem na 180 °C a dám piecť na 45 minút. Upečenie overujem zapichnutím špáradla do stredu koláča.
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu