Hruškový koláč

Perníkový koláč s hruškami a orechmi

Autor receptu: jurka

Koláč robím do okrúhlej formy na tortu z polovičnej dávky cesta podľa overeného receptu na perník od @jazavka.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dám vyhriať rúru na 200 °C. Na dno tortovej formy dám papier na pečenie. Hrušky umyjem, prepolím, vyrežem jadrovník, okvetie a okolie stopky. Nešúpem. Uložím na dno formy do kruhu časťou od stopky do stredu.
  2. Navážim a pripravím si sypké ingrediencie.
  3. Celé vajíčko vymiešam s kryštálovým a vanilkový cukrom do peny. Následne pridám tekuté ingrediencie, rozmiešam a pridám pripravené sypké ingrediencie. Opatrne dobre premiešam a cesto nalejem na hrušky. Jemne zarovnám.
  4. Orechy (vlašské/pekanové) v ruke podrvím na menšie kúsky a bohato nimi cesto posypem.
  5. Teplotu v rúru stiahnem na 180 °C a dám piecť na 45 minút. Upečenie overujem zapichnutím špáradla do stredu koláča.