Hruškový koláč
Perníkový koláč s hruškami a orechmi
Autor receptu: jurka
Koláč robím do okrúhlej
formy na tortu z polovičnej
dávky cesta podľa overeného
receptu na perník od
@jazavka.
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Dám vyhriať rúru na 200 °C. Na dno tortovej formy dám papier na pečenie. Hrušky umyjem, prepolím, vyrežem jadrovník, okvetie a okolie stopky. Nešúpem. Uložím na dno formy do kruhu časťou od stopky do stredu.
- Navážim a pripravím si sypké ingrediencie.
- Celé vajíčko vymiešam s kryštálovým a vanilkový cukrom do peny. Následne pridám tekuté ingrediencie, rozmiešam a pridám pripravené sypké ingrediencie. Opatrne dobre premiešam a cesto nalejem na hrušky. Jemne zarovnám.
- Orechy (vlašské/pekanové) v ruke podrvím na menšie kúsky a bohato nimi cesto posypem.
- Teplotu v rúru stiahnem na 180 °C a dám piecť na 45 minút. Upečenie overujem zapichnutím špáradla do stredu koláča.