Perníková štrúdľa fotorecept

brmbuska - fotkabrmbuska, 26. januára 2013
Perníková štrúdľa (fotorecept)
Foto: brmbuska

Niečo skvelé...

20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
170 g
70 g (maslo)
2 ks
1 plochá PL
3 PL
vrecko necelé
1/2 vrecka
na plnku
na plnku
na plnku sekané
na plnku posekaná (aspoň 50%-ná)
 rozšľahané (na potieranie)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny šupneme do misky a poriadne zmiesime, zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu odpočívať v chladničke. Kľudne môže byť aj celú noc.

    Perníková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozrežeme napoly, vyvaľkáme. Natrieme hrubšou vrstvou slivkového lekváru a posypeme podľa chuti. Sekané mandle, čokoláda, hrozienka. Zavinieme do závinu a poriadne spojíme všetky hrany.

    Perníková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na plech na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom (ja do neho pridávam kvapku teplej vody). pečieme na 170 st. cca 35 minút. Mne aj sestre trochu popraskala, neviem prečo, ale upečená bola skvele. Dá sa dať do mrazničky a vybrať keď príde chuť :-)

    Perníková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
takéto perníkové , medové zbožňujem.... tá vôňa a tá chuť.... vyskúšam.... zatiaľ som nerobila
janealli
Pečiem podobné, nemusíš dávať do mrazničky, stačí dať do mikroténového vrecúška a odložiť do chladu, môžeš servírovať aj po 2 mesiacoch, vždy sú ako čerstvo upečené.
sovka62
Asi už mám sklerózu, maslo tam dávam. Ešte že vždy pečiem podľa receptov, keď si už figu borovú pamätám.
valeri
Nemá chybu :-), výborný koláčik, už som ho dávno nepiekla, ani neviem prečo :-)
brmbuska
je fakt báječný.. pôvodne je recept na 3 záviny, ale to je u nás veľmi veľa...
ola111
Perníkovú štrúdľu som ešte nejedla,táto tvoja vyzerá dobre,pôjde sa
vyskúšať,mňam...
brmbuska
Treba tam dať naozaj veľa lekváru.. Kľudne aj vrstvu hrubú cca 7mm.
silvia68
Mňam je vynikajúca. Práve sme dokoštovali, piekla som podľa teba aj podľa sovky . jedna lepšia ako druhá.
lucka27
Robila som ju na Vianoce a je vynikajúca :) ..Určite som ju nerobila naposledy ...
maryannblondie
Ja som si asi 5krat prečítala či som použila správne množstvo surovín ,no musela som pridať viac masla a trochu mlieka lebo to cesto bolo strašne suché a sypké 🙈




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia