Perníková roláda s kokosovým krémom fotorecept
Foto: Olinecka
Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa sviatky, určite poteší.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
1 štipka |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
2 PL preosiate |
|
2 ČL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL (teplá, nie horúca) |
|
Na potretie korpusu: | |
(alebo džem) |
|
Krém: | |
300 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
5 PL |
|
3 PL jemný |
|
200 g (čerstvé zmäknuté) |
|
Na posypanie rolády: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto... Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh.
-
2
Do snehu postupne pridáme po jednom žĺtku, 2 PL teplej vody a dobre zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, perníkovým korením, kakaom. Sypkú zmes po častiach vmiešame varechou do vaječného základu. Väčší plech (30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 12-15 minút.
-
4
Upečený korpus za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
-
5
Suroviny na krém.
-
6
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý kokosový puding. Do uvareného pudingu za horúca vmiešame 3 PL strúhaného kokosu. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
-
7
Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka a po častiach spojíme s vychladnutým pudingom.
-
8
Korpus rozvinieme a potrieme ľubovoľným lekvárom alebo džemom.
-
9
Krém rozotrieme do 3/4 korpusu na lekvárovú časť, trocha krému odložíme na potretie a zdobenie.
-
10
Pomocou papiera naplnenú roládu zrolujeme. Papier na pečenie stiahneme a roládu preložíme na plech, podnos.
-
11
Vrch potrieme zbytkom krému, ozdobíme podľa seba a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame, dobrú chuť.
Ďakujem pekne za príjemný komentár.
Už len urobiť a vychutnať si to!!!
Ďakujem