Perníková roláda
Perníková roláda s kokosovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa
sviatky, určite poteší.
20 porcií |
50-60 minút príprava |
12-15 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto... Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh.
- Do snehu postupne pridáme po jednom žĺtku, 2 PL teplej vody a dobre zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, perníkovým korením, kakaom. Sypkú zmes po častiach vmiešame varechou do vaječného základu. Väčší plech (30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 12-15 minút.
- Upečený korpus za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- Suroviny na krém.
- V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý kokosový puding. Do uvareného pudingu za horúca vmiešame 3 PL strúhaného kokosu. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka a po častiach spojíme s vychladnutým pudingom.
- Korpus rozvinieme a potrieme ľubovoľným lekvárom alebo džemom.
- Krém rozotrieme do 3/4 korpusu na lekvárovú časť, trocha krému odložíme na potretie a zdobenie.
- Pomocou papiera naplnenú roládu zrolujeme. Papier na pečenie stiahneme a roládu preložíme na plech, podnos.
- Vrch potrieme zbytkom krému, ozdobíme podľa seba a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame, dobrú chuť.