Perníková roláda

Perníková roláda s kokosovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa sviatky, určite poteší.

20
porcií
50-60 minút
príprava
12-15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto... Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh.
  2. Do snehu postupne pridáme po jednom žĺtku, 2 PL teplej vody a dobre zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, perníkovým korením, kakaom. Sypkú zmes po častiach vmiešame varechou do vaječného základu. Väčší plech (30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
  3. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 12-15 minút.
  4. Upečený korpus za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  5. Suroviny na krém.
  6. V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý kokosový puding. Do uvareného pudingu za horúca vmiešame 3 PL strúhaného kokosu. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  7. Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka a po častiach spojíme s vychladnutým pudingom.
  8. Korpus rozvinieme a potrieme ľubovoľným lekvárom alebo džemom.
  9. Krém rozotrieme do 3/4 korpusu na lekvárovú časť, trocha krému odložíme na potretie a zdobenie.
  10. Pomocou papiera naplnenú roládu zrolujeme. Papier na pečenie stiahneme a roládu preložíme na plech, podnos.
  11. Vrch potrieme zbytkom krému, ozdobíme podľa seba a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame, dobrú chuť.