Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Pri poslednej návšteve v Debrecíne sme navštívili tamojšiu čárdu a v jedálnom lístku som 
videla ponuku na perkelt z kohúta  nezvyčajnou prílohou širokými a dlhánskymi 
rezencami s tvarohom, smotanou a drobnými škvarkami zo slaniny..piekla som zákusky 
pre jednu pani a tá sa ma pýtala, koľko platí za ne..videla som na dvore asi 6 kohútov, 
tak som sa pýtala, či mi jedného predá..darovala mi ho ,aj mi ho dala do poriadku..chcela 
som urobiť to jedlo, ktoré som si objednala v čárde..jedlo bolo výborné.
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	70 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravila som si kohútie mäso...stehná, krídla,prsia,pečienku a všetko som poriadne umyla..
 - na panvicu som si dala 1 lyžicu bravčovej masti rozohriať..
 - pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...opiekla do zlatova..
 - pridala som 1 lyžicu červenej papriky , všetko pomiešala a podliala vínom
 - do takto pripraveného základu som vložila mäso..
 - mäsko som osolila, okorenila, pridala som bobkový list
 - pridala som pokrájanú zelenú papriku a paradajku..
 - už som viac vína nepridala, podľa potreby som podlievala vodou..kohút sa varil 70min. potom som ešte na záver dochutila a odstavila..
 - pokiaľ sa kohút dusil, pripravila som si cesto na široké rezance..
 - cesto som poriadne vymiesila, aby sa nelepilo a rozvaľkala..
 - zrolovala také veľké v celosti..
 - pokrájala na širšie rezance
 - vo vriacej osolenej vode uvarila,  opláchla studenou vodou a pokvapkala olejom..posypala domácim tvarohom, poliala smotankou..
 - a uložila na tanier..slaninku som pokrájala na malé kocočky a rezance som ozdobila slaninkou..uložila k tomu aj kohúta so šťavou..vynikajúce jedlo, už aj preto, lebo to bolo čerstvé mäsko z dvora...dobrú chuť..