Perkelt z diviaka s tymianovými haluškami fotorecept

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 26. februára 2016
Perkelt z diviaka s tymianovými haluškami (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks väčšia
50 g
4 tenšie plátky
200 ml
2 lístky
100 g
300 g
1 ks
200 ml
5 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Mäso nakrájame na väčšie kocky a pridáme do cibuľovo–paprikového základu.

  2. 2


    Mäso spolu so slaninou urestujeme, pridáme soľ, korenie a bobkový list. Zalejeme vínom a pod pokrievkou necháme dusiť asi hodinu.

  3. 3


    Z polohrubej múky, vajec a mlieka vypracujeme cesto na halušky, do ktorého pridáme zopár lístkov tymianu a olej na zvláčnenie. Halušky nahádžeme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Mäkké mäso dochutíme soľou, korením a podávame spolu s haluškami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: