Perkelt z diviaka s tymianovými haluškami fotorecept

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 26. februára 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Perkelt z diviaka s tymianovými haluškami (fotorecept)Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1


    Mäso nakrájame na väčšie kocky a pridáme do cibuľovo–paprikového základu.

  2. 2


    Mäso spolu so slaninou urestujeme, pridáme soľ, korenie a bobkový list. Zalejeme vínom a pod pokrievkou necháme dusiť asi hodinu.

  3. 3


    Z polohrubej múky, vajec a mlieka vypracujeme cesto na halušky, do ktorého pridáme zopár lístkov tymianu a olej na zvláčnenie. Halušky nahádžeme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Mäkké mäso dochutíme soľou, korením a podávame spolu s haluškami.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist