Foto: mesiar50
Je pripraveny z hovadzieho masa a hribov.
Suroviny
800 g |
|
500 g |
|
Pomocné suroviny a koreniny: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL (keď máme, tak radšej domáca) |
|
|
|
|
|
|
|
(keď máme, tak radšej domáci) |
|
na podliatie |
|
Postup
-
1
Cibulu posmazime na masle a pridame k nej paradajkovy pretlak. Ked mate domaci tak samozrejme pouzijeme ten.
-
2
Dalej k cibule pridame papriku a zmes premiesame.Po premiesani stiahneme z ohna.
-
3
K cibulovemu zakladu potom pridame na kocky pokrajane hovadzie maso a podlejeme primerane vodou a trochu posolime.Musime mat na pamati, ze varime perkelt a nie gulasovu polievku.
-
4
Medzicasom pridame aj hriby.Jedlo som varil 150-180 min.Pred ukoncenim varenia som k perkeltu pridal koreniny a sol. A na zaver sa chcem podakovat redakcnemu timu varechy ,ze mi akceptovala recept bez chybajucich diakritickych znamienok,kedze ich na anglickej klavesnici nemam.A vam varechacky/varechaci dakujem za pochopenie.
ja davam 4,na moj vkus trochu riedky a rostenec by som si vedel inde predstavit, a kedze mam rad kolagen tak mocing.
"ľudia ktorí hodnotia takéto jedlo jednou hviezdičkou si nezaslúžia ani jesť" - z toho mi vyplyva, ze "bud sa ti to paci, alebo sa ti to paci"
To je take - komunisticke by som povedal ;)
@tassiedevil ty si ich isto zazil a preto si radsej zdrhol do Hobartu, ze? :P Su tu ludia, ktori ho zazili /ja len chvilku/ a nezdrhli. Tak sa tu neohanaj komunistami ;)
Hodnotenie pomocou hviezdičiek sme zaviedli na vyjadrenie spokojnosti užívateľov s receptom. Komu sa recept nepáči, prípadne kto ho vyskúšal a nebol s ním spokojný, nech dá pokojne málo hviezdičiek. Na to tam sú.
@mata3636 , keby si prežila to, čo som ja prežíl, tak by si ináč spievala...asi vám chýbajú, aby ste sa naučili poriadku....
Skor by som povedal, ze si bol zbabely, stiahol chvost medzi nohy a utekal kade lahsie :) Ty si mi teda chlap :)
Este k tomu ani citata nevies.
"marcel83, dnes 10:40
Ja som dal hviezdicky 3 - nepasuju mi do perkeltu sampinony."
čo sa týka receptu: ani mne tam tie šampiňóny extra nepasujú, možno sušené huby ... možno ... ale chute a facky sú rôzne, iným to chutiť môže. priam by som povedala, že základom je nezblázniť sa. tak ako @marcel , aj ja dávam 3* a rýchlo sa idem najesť, bez hanby pred sebou.
Každý z nás kadečo prežil, ale načo miešať tieto svoje zážitky do stránok o varení? Myslíte, že guľáš, alebo perkelt bude pikantnejší ?
môže byť husací, králičí, slepačí, teľací...iný.
môže sa vylepšiť zelenou paprikou, feferonkou, údenou slaninou, šampiňónmi, rôznym hubami, inou zeleninou, lečom, paradajkovou šťavou...je to vec vlastnej chuti :-)
mne by tvoj perkelt veľmi chutil :-)))
dávam *****
Môj vnúčik by povedal -mňaaam dobučkéééé.
Dakujem ti velmi pekne Izabelka.
@denyany
Srdecna vdaka.
@tassiedevil
Dakujem ti velmi pekne priatelu.
@radox1
@marcel83
Dakujem vam pekne.
Som rad, ze sa ti jedlo paci.Dakujem ti pekne.
Dakujem ti pekne.
@pusta1
Velmi pekne ti dakujem.
@mezi
Pretlak som restoval k voli tomu aby sa z neho uvolnili kyseliny.Vdaka @mezi .
Vysoka rostenka (Vysoky rostenec) sa vziadnom pripade nemoze predavat ako hovadzia hrud.Bolo by to protizakonne.Vdaka.
Rad ta citam priatelu.Vnucikovia ti rastu, jedna radost.
Srdecne vas vsetkych pozdravujem a velmi pekne ti dakujem.
Dakujem ti pekne priatelu.
@gitka61
Potesila si ma, ze sa ti jedlo paci.Srdecne ti dakujem.
@kukulienka71
Naozaj ma tesi, ze sa ti jedlo paci.Moc ti dakujem.
@asu
Mas vlastne pravdu.Iny kraj, iny mrav.Alebo sto ludi,sto chuti.Urcite aj tvoj perkel byva chutny.Toto jedlo som robil zo spatnesieho kusku masa.Z krajsieho som pripravil steak medium a este aj dusene hovadzie.Vsetky tri jedla som varil v jeden den.Ako vidis sampinony mozem vsade.S tvojim dovolenim sem
vlozim foto.Dakujem ti a pekne ta pozdravujem z nl.
Já jsem z Tvého receptu pochopil ,jaký způsob úpravy a (teď asi někoho zase naštvu ,ale v Čechách prostě toto jsou guláše v různých úpravách) chtěl vždycky můj otec .Sice bez hub ale jen šťávičku a ne omáčku .Díky za ten recept ,ukládám a jen škoda ,že ho tátovi nikdy nemohu udělat .Určitě by mu chutnal .Ukládám a dávám ***** .
A jinak jsem přesvědčený ,že o mase víš hodně .Tak krásný den .
Vyznie to iste ako samochvala, ale mas vlastne pravdu, viem o mase a vyrobkoch viac ako hocikto.Pracoval som 14 rokov ako porazac-vykostovac,2 roky som robil majstra,10 rokov miesaca a udica vyrobkov, a teraz pracujem 9 rok v dielni Bacon.Tvoj tata bol urcite skvely clovek ako ty.Ked budes potrebovat v niecom poradit tak mi smelo napis.Nemas co dakovat to ja ti dakujem moc a pekne ta pozdravujem.
Ahoj Janka.
Hovadzie maso som kupil v Lidl.Prilozil som ti aj foto pre lepsiu,, orientaciu".Perkelt bol ok, len som spravil jednu chybu, ze hlavny obrazok som fotil az na druhy den, ked bol uz perkelt ako huspenina.Nechcel som ho cely premiesat aby som ho nerozmachal a bral som len z vrchu jedla.Samozrejme ze husta cast jedla bola usadena nizsie.Zvacsil som si hlavny obrazok a naozaj vyzera, akoby bol riedky.Mozes si ho pri pripravit napr.aj z noziny(mocing),z pleca, zo slabiny, z hrude bez kosti a samozrejme aj z rostenky ci uz z vysokej, alebo nizkej, alebo z hocijakych hovadzich orezkov.
Keby si chcela raz uvarit inaksi druh perkeltu tak si prosim pozri drzkovy perkelt v mojich rcp.No nechcem sa nijako vnucovat, bol to len tip.Viem, ze v nl.sa zriedka varia taketo druhy jedal.Srdecne ti dakujem a tiez ta pozdravujem.
Verim, ze aj tvoj gulas byva chutovo vynikajuci a hriby mam rad hocijakeho druhu.No tentoraz som zvolil sampinony k voli vyraznejsiemu efektu.Dakujem ti pekne.
Rad ta citam kamarat.Pozdravujem ta a dakujem ti pekne.
Ahoj Janka.Mozno by sa dali drzky kupit u nejakeho tureckeho obchodnika.Samozrejme, ze napis, ked budes potrebovat nejaku radu ohladom masa.Ked budem vediet tak ti rad pomozem.Zelam ti prekrasny predlzeny vikend.
A vies, ze aj klapstuk nie je vzdy dostat, teda aspon v supermarkete nie. Masiar ale mava...No, Laci, aj tebe prijemny vikend, v pondelok pekny den (neviem, ci si momentalne v NL, ci plati teda tento sviatocny den aj pre teba ;-))...
Janka,nemas mi co dakovat.Rado sa stalo.Ja som tiez nevidel v supermarketoch tebou spominane masa.V Lidl som dostal, len runderriblappen a iny druh hovadziny tam ani nemali.Vinkenlap a runderriblappen su najchutnejsie masa po pravej a falisnej hovadzej svieckovici.Pouzivaju sa povacsinou pri priprave steakov.No ked si chces taky steak raz pripravit tak si musis dat naporcovane maso odlezat do chladnicky aby vyzrelo a tym sa jeho struktura zjemni.Malo by sa to v sackoch z ktorych je odsaty vzduvzduch.No da sa to aj v potravinarskej folii spravit a to 7 dni pri 0-5 stupnov C.Som v nl.a mam volno do utorka.Dakujem ti a tiez ti zelam krasny sviatocny den. :-)..
Dakujem ti pekne.
Janka,neprava svieckova (falosna) je najchutnejsie hovadzie maso po pravej hovadzej svieckovej.
Nemas co dakovat.Rado sa stalo.Ahoj.
Po holandsky by to malo byt schouder ,po slovensky hovadzie plece a maso patri pod hovadziu prednu stvrt ako si to spravne pisal aj ty.Milo si ma prekvapil odskusanim receptu.Nemas co dakovat a som rad,ze vam jedlo chutilo.Tiez ta pozdravujem a vdaka priatelu.