Penne s cuketou, sušenými paradajkami a vlašskými orechami
Foto: platdujour
Domáce varenie - to má byť v prvom rade tvorivosť a hravosť pretavená do srdečného pokrmu, pri ktorom nejde ani tak o estetiku či dodržanie Zobraziť celý popisDomáce varenie - to má byť v prvom rade tvorivosť a hravosť pretavená do srdečného pokrmu, pri ktorom nejde ani tak o estetiku či dodržanie postupov, ale najmä o chuť a pocit, že ho môžete s niekým zdieľať - hoc len so svojim lenivejším ja:) Na tej mojej Vareche by som Vás všetkých chcela inšpirovať receptami, ktoré budú mať hneď niekoľko spoločných menovateľov - jednoduché, rýchle, ekonomicky výhodné a osvedčené v uponáhľanej domácnosti. Základom sú znova kvalitné a čerstvé potraviny. A láska.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa popisu na obale.
- 2
Cuketu nakrájame na mesiačiky na pozvoľna opekáme za občasného miešania na oleji (ja som použila repkový).
- 3
Medzitým si nakrájame sušené paradajky na tenké pásiky. (Ak máte poruke paradajky už nakladané v oleji alebo známu "jemnú" verziu - kedy sú paradajky jemné a mäkké - v tom prípade stačí paradajky len nakrájať.)
- 4
V prípade, ak kupujete paradajky ako my - sušené (a teda tzv. "tvrdé") - tieto si najprv nakrájajte (viď bod 3) a následne nechajte na pár minút marinovať v zmesi repkového oleja, sušených byliniek podľa Vašej chuti a pár vločiek chilli, zatiaľ čo sa Vám opeká cuketa. Množstvo oleja na marinovanie má byť minimálne - tak, aby jemne prekrývalo nakrájané paradajky.
- 5
K dozlatista opečenej cukete pridáme nakrájané sušené paradajky aj s asi 1 PL olejovej zmesi, v ktorej boli naložené.
- 6
Túto zmes osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
- 7
Cestoviny by už mali byť v tomto bode uvarené. Vodu z nich nezlejeme ale úplne, ale pomocou naberačky ju prilievame podľa potreby do cuketovo-paradajkovej zmesi, ku ktorej sme pridali aj uvarené cestoviny.
- 8
Cestoviny zmiešané s pripravenou zmesou by mali byť vláčne - ak nie sú, je potrebné pridať vodu tak, ako to je uvedené v bode 7.
- 9
Na záver pridáme mascarpone a oregano a posekané vlašské orechy.
- 10
A môžeme servírovať.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne za komenrát.
Mascarpone sa v našich končinách používa skôr nasladko, čo je škoda.
Ja som ho použila, lebo mi zvíšilo a naozaj nám to chutilo. :)
Je to ale individuálne. ..
Pekný zvyšok víkendu.
Martina
Nesmrdí. :)
Zbožňujem ho. A snáď ešte viac do studenej kuchyne - orieškové tóny, nádhera.
Používam len zastudena lisovaný...
Vám "smrdí" ktorý presne? Klasicky rafinovaný?
Ďakujem za komentár a prajem príjemný víkend.
Martina
Ďakujem krásne za komentár.
No, my sme doma cukinoví maniaci, takže na to množstvo cestovín je to pre nás absolútne v poriadku.
To je ale pekné na varení, prispôsobiť, poupraviť vlastným chutiam :)
Nech sa receptík vydarí a chutí, ak sa k nemu dostanete.
Prajem príjemný víkend.
Martina
Ďakujem pekne za milý komentár a prajem príjemný víkend.
Martina
Ďakujem krásne za komentár, veľmi ma potešil :)
Krásny víkend prajem.
Martina
Ďakujem veľmi pekne za komentár a prajem príjemný víkend.
Martina
Ďakujem.
Chilli sa da jednoducho pridať ;-)
Pekný víkend a vďaka za komentár.
Martina
Vďaka za milý komentár.
Príjemný víkend.
Martina
ano ten rafinovany,iba raz som na nom isiel vyprazat a letel do kosa,pol dna som vetral byt.
Máš vypražať na bravčovej masti.
iba na nej vyprazam,ale nakolko vela ludi ospevuje repkovy olej,som vyskusal,skoncil v kosi.
jasna vec, to je taka moja uchylka :-), este som ti zabudla napisat, ze podla mna je skoda cele jedlo zakryt jeho nazvom, nestacilo by mensie pismo niekam do rohu?
Vďaka za podnet. Asi to do budúcna budem zrejme tak nejako robiť :) Fotka jedla bez textu je ale nastavená ako hlavná fotka a tá druhá je takto sformátovaná pre moj vlastný domáci "receptárik", kedy mi o viac ako o estetiku ide o názov jedla...a myslela som, že to možno niekto robí obdobne.... Snáď to ale s tou hlavnou fotkou je aj tak OK.
Peknú nedeľu.
M.
rafinovany nepoznám, ale ten zastudena lisovaný je, ako som písala, úžasný.
U nás doma sa veľa nevypráža, takže v tomto poradiť neviem, ale zvykli sme používať bravčovú masť....
A škoda teda toho oleja...nabudúce radšej podaruj niekomu, kto ti ho odporúčal, alebo niekam do potravinovej banky ;)
Peknú nedeľu.
M.
Krasa!
Som velmi rada, ze chutil. Ja som pouzils tiez mensie cukety, aletak kedze za male povszujem take 10 centimetrove, v recepte su uvedene stredne...v buducnosti budem presnejsia...:) krasny piatok prajem
Krasa!
Som velmi rada, ze chutil. Ja som pouzils tiez mensie cukety, aletak kedze za male povszujem take 10 centimetrove, v recepte su uvedene stredne...v buducnosti budem presnejsia...:) krasny piatok prajem