Cestoviny
Penne s cuketou, sušenými paradajkami a vlašskými orechami
Autor receptu: platdujour
Domáce varenie - to má byť v prvom rade tvorivosť a hravosť
pretavená do srdečného pokrmu,
pri ktorom nejde ani tak o estetiku či
dodržanie postupov, ale najmä o chuť a pocit, že ho môžete s niekým zdieľať - hoc len so svojim
lenivejším ja:) Na tej mojej Vareche by som
Vás všetkých chcela inšpirovať receptami, ktoré budú mať hneď niekoľko spoločných
menovateľov - jednoduché, rýchle, ekonomicky
výhodné a osvedčené v uponáhľanej domácnosti. Základom sú znova kvalitné a čerstvé
potraviny. A láska.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa popisu na obale.
- Cuketu nakrájame na mesiačiky na pozvoľna opekáme za občasného miešania na oleji (ja som použila repkový).
- Medzitým si nakrájame sušené paradajky na tenké pásiky.
(Ak máte poruke paradajky už nakladané v oleji alebo známu "jemnú" verziu - kedy sú paradajky jemné a mäkké - v tom prípade stačí paradajky len nakrájať.)
- V prípade, ak kupujete paradajky ako my - sušené (a teda tzv. "tvrdé") - tieto si najprv nakrájajte (viď bod 3) a následne nechajte na pár minút marinovať v zmesi repkového oleja, sušených byliniek podľa Vašej chuti a pár vločiek chilli, zatiaľ čo sa Vám opeká cuketa. Množstvo oleja na marinovanie má byť minimálne - tak, aby jemne prekrývalo nakrájané paradajky.
- K dozlatista opečenej cukete pridáme nakrájané sušené paradajky aj s asi 1 PL olejovej zmesi, v ktorej boli naložené.
- Túto zmes osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
- Cestoviny by už mali byť v tomto bode uvarené.
Vodu z nich nezlejeme ale úplne, ale pomocou naberačky ju prilievame podľa potreby do cuketovo-paradajkovej zmesi, ku ktorej sme pridali aj uvarené cestoviny.
- Cestoviny zmiešané s pripravenou zmesou by mali byť vláčne - ak nie sú, je potrebné pridať vodu tak, ako to je uvedené v bode 7.
- Na záver pridáme mascarpone a oregano a posekané vlašské orechy.
- A môžeme servírovať.