Penne con Gorgonzola (fotorecept)

Autor receptu: naivemutant

Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, tak som hneď hľadala na internete recepty a našla niečo podobné.

4-5
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 200°C °C

Postup

  1. Dáme variť cestoviny podľa návodu. (11 min)
  2. Zatiaľ si nastrúhame parmezán (1/2 hrnčeka)
  3. Nakrájame gorgonzolu na kocky.
  4. Na olivovom oleji orestujeme nakrájaný cesnak a neskôr pridáme paradajky. Podusíme.
  5. Pridáme gorgonzolu, neskôr biely jogurt, počkáme kým omáčka zhustne a nakoniec pridáme parmezán. Dochutíme soľou, bylinkovou soľou a okoreníme provensálskymi bylinkami.
  6. Precedené cestoviny zmiešame s omáčkou v hrnci.
  7. Cestoviny uložíme do plechu (vymastený olivovým olejom). Na cestoviny poukladáme na kolieska nakrájanú mozzarellu. Dáme piecť na 200°C po dobu 10 min.
  8. Hotové jedlo.
  9. Naservírujeme.