Penne con Gorgonzola (fotorecept)
Autor receptu: naivemutant
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, tak som hneď hľadala na internete recepty
a našla niečo podobné.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 200°C °C |
Postup
- Dáme variť cestoviny podľa návodu. (11 min)
- Zatiaľ si nastrúhame parmezán (1/2 hrnčeka)
- Nakrájame gorgonzolu na kocky.
- Na olivovom oleji orestujeme nakrájaný cesnak a neskôr pridáme paradajky. Podusíme.
- Pridáme gorgonzolu, neskôr biely jogurt, počkáme kým omáčka zhustne a nakoniec pridáme parmezán. Dochutíme soľou, bylinkovou soľou a okoreníme provensálskymi bylinkami.
- Precedené cestoviny zmiešame s omáčkou v hrnci.
- Cestoviny uložíme do plechu (vymastený olivovým olejom). Na cestoviny poukladáme na kolieska nakrájanú mozzarellu. Dáme piecť na 200°C po dobu 10 min.
- Hotové jedlo.
- Naservírujeme.