Pekanový koláč

Pekanový koláč s javorovým sirupom

Autor receptu: redakcia

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame maslo s múkou na mrveničku, pridáme trochu studenej vody a štipku soli. Vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Najlepšie je, keď si pripravíme cesto deň vopred, pretože by malo odpočívať v chladničke 24 hodín. Ak nemáte čas, tak minimálne hodinu pred plnením.
  2. Plnka: Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme maslo, javorový sirup, rum a orechy rozlomené na polovice alebo aj menšie časti. Pridáme kukuričný sirup.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do okrúhlej koláčovej formy. Vyformujeme okraje. Spodok cesta poprepichujeme vidličkou, aby sa nenafúklo. Prikryjeme papierom na pečenie a na zaťaženie vysypeme suchým cícerom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút. Potom z korpusu odstránime cícer aj s papierom, vlejeme plnku a pečieme na ďalších 20 minút. Hotový koláč môžeme pred podávaním pocukrovať a poliať javorovým sirupom.