Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Autor receptu: redakcia
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť, pričom však treba vedieť vybrať kvalitnú surovinu, dohliadnuť na teplotu a čas prípravy.
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso: Chrbát z diviaka vykostíme a rozrežeme na plát, vyklepeme a natrieme ho zmesou z nasekanej čili papričky, byliniek, cesnaku, kôry z citróna, opražených mandlí a olivového oleja. Mäso zrolujeme a previažeme. Necháme odležať v chlade aspoň 12 hodín. Grilujeme v celku na miernom ohni, kým sa pomaly neprepečie.
- Šalát: Z kryštálového cukru pripravíme svetlý karamel, ktorý zalejeme balzamikom a necháme odpariť. Pridáme na lupene nakrájanú cibuľu a odsta-víme. Do vychladnutej zmesi pridáme uvarenú fazuľu, nakrájané sušené paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.