Pečený kohút

Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku

Autor receptu: peterkub

Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený cesnak vytvárajú jedinečnú a špecifickú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kohúta alebo sliepku očistíme, prípadne rozdelíme na polovicu. Ja som použil polovicu kohúta.
  2. Jablká ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky, jedno jablko cca na 16 kúskov. Cesnak očistíme a jednotlivé strúčiky prekrojíme na polovicu.
  3. Do zapekacieho plechu dáme olej, následne pridáme jablká a cesnak. Posypeme polovicou škoricového cukru. Na zmes položíme kohúta alebo sliepku a nakoreníme: mleté čierne, soľ, škoricový cukor.
  4. Nádobu zakryjeme a dáme piecť na 1 hodinu pri teplote 170 °C. Odkryjeme a ešte pečieme 10 minút pre chutnejšiu kožu. Podávame s ryžou.