Pečený kohút
Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Autor receptu: peterkub
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený cesnak vytvárajú jedinečnú a špecifickú chuť.
4 porcie |
15 minút príprava |
70 minút na 170 °C |
Postup
- Kohúta alebo sliepku očistíme, prípadne rozdelíme na polovicu. Ja som použil polovicu kohúta.
- Jablká ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky, jedno jablko cca na 16 kúskov. Cesnak očistíme a jednotlivé strúčiky prekrojíme na polovicu.
- Do zapekacieho plechu dáme olej, následne pridáme jablká a cesnak. Posypeme polovicou škoricového cukru. Na zmes položíme kohúta alebo sliepku a nakoreníme: mleté čierne, soľ, škoricový cukor.
- Nádobu zakryjeme a dáme piecť na 1 hodinu pri teplote 170 °C. Odkryjeme a ešte pečieme 10 minút pre chutnejšiu kožu. Podávame s ryžou.