Pečený kapor na víne (fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Tento recept si pamätám z detstva robil ho vždy otec a nám veľmi chutil teraz ho
robievam aj ja :-)
5 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky, klobásu, cesnak nakrájame na kolieska, taktiež nakrájame cibuľu na pol a na tenké prúžky slaninu.
- Pridáme soľ cca 2k lyžičky a 1/2 sáčku gulášového korenia poriadne všetko zmiešame.
- Na veľký pekáč vysypeme polku zemiakovej zmesy a poukladáme rybu nakrájanú na filety kožou dole, rybu taktiež osolíme mierne.
- Navrstvíme ďalšiu polku zemiakovej zmesy a na vrch nakrájame na hrubo maslo podlejeme vínom a dáme do rúry cca 180-160 stupňov na 25-30 min.
- Ak budú zemiaky mäkké, rozrobíme si smotanu na varenie alebo mlieko s kyslou smotanou zalejeme a ešte odkryté necháme v rúre 10 min.
- Podávame s pečivom najlepšie s chlebom pozor na kosti ;-) prajem dobrú chuť!