Pečený kapor na víne (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Tento recept si pamätám z detstva robil ho vždy otec a nám veľmi chutil teraz ho robievam aj ja :-)

5
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky, klobásu, cesnak nakrájame na kolieska, taktiež nakrájame cibuľu na pol a na tenké prúžky slaninu.
  2. Pridáme soľ cca 2k lyžičky a 1/2 sáčku gulášového korenia poriadne všetko zmiešame.
  3. Na veľký pekáč vysypeme polku zemiakovej zmesy a poukladáme rybu nakrájanú na filety kožou dole, rybu taktiež osolíme mierne.
  4. Navrstvíme ďalšiu polku zemiakovej zmesy a na vrch nakrájame na hrubo maslo podlejeme vínom a dáme do rúry cca 180-160 stupňov na 25-30 min.
  5. Ak budú zemiaky mäkké, rozrobíme si smotanu na varenie alebo mlieko s kyslou smotanou zalejeme a ešte odkryté necháme v rúre 10 min.
  6. Podávame s pečivom najlepšie s chlebom pozor na kosti ;-) prajem dobrú chuť!