Pečený kamenáč (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Kamenáč, (Steinbutt,Rombo,Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi. Toto je jeden z nich.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kamenaca poriadne umyjeme posolime,okorenime . Posypeme pokrajanym tymianom,vlozime bylinky aj dnu. Pokvapkame ho dobre citronom. Vlozime do pekaca aj par bobkovych listov. Pokrajame si zeleninu,aku mame ,ja som pouzila mrkvu,papriku,cibulu,paradajky,cesnak...
  2. Oblozime zeleninou aj kamenaca. Tu pouzijeme ako prilohu. Vsetku zeleninu pokrajame na mensie kusky,aby sa upiekla rychlo,zaroven s rybou. Pokvapkame to olivovym olejom, zalejeme vinom a asi 1 deci vody. (ziadne vyvary)
  3. Pecieme odokryte vo vyhriatej rure na 200 °C asi 25 minut. Vyskusajte,je to delikatesa. Rychla,zdrava chutna. Mozete takto pripravit aj ine ryby.