Pečený bravčový bôčik
mesačník Varecha, 3. decembra 2023
Foto: Shutterstock
Vôňa pečeného bôčika priláka do kuchyne všetkých stravníkov.
porcie
príprava
na 180/190 °C
Postup
-
1
Bôčik s kosťou a kožou umyjeme a osušíme. Zo spodnej časti mäsa vykrojíme kosti. Kožu jemne narežeme.
- 2
Strúčiky cesnaku ošúpeme, pretlačíme a zmiešame so soľou. Potom ho votrieme do kože a čiastočne aj do mäsa.
- 3
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a nasypeme do pekáča. K cibuli pridáme vykrojené kosti a uložíme na ne bôčik, posypeme ho rascou. K mäsu prilejeme vodu a pečieme asi 90 minút v rúre vyhriatej na 180 ºC. Potom teplotu zvýšime na 190 ºC a pečieme ešte 30 minút dozlatista.
- 4
Pekáč vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme ešte 10 minút postáť. Potom bôčik nakrájame na plátky a podávame napríklad s dusenou kapustou.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
S čerstvým krajcom chleba to musí byť pohádka…