Pečený bôčik

Pečený bravčový bôčik

Autor receptu: redakcia

Vôňa pečeného bôčika priláka do kuchyne všetkých stravníkov.

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 180/190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bôčik s kosťou a kožou umyjeme a osušíme. Zo spodnej časti mäsa vykrojíme kosti. Kožu jemne narežeme.
  2. Strúčiky cesnaku ošúpeme, pretlačíme a zmiešame so soľou. Potom ho votrieme do kože a čiastočne aj do mäsa.
  3. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a nasypeme do pekáča. K cibuli pridáme vykrojené kosti a uložíme na ne bôčik, posypeme ho rascou. K mäsu prilejeme vodu a pečieme asi 90 minút v rúre vyhriatej na 180 ºC. Potom teplotu zvýšime na 190 ºC a pečieme ešte 30 minút dozlatista.
  4. Pekáč vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme ešte 10 minút postáť. Potom bôčik nakrájame na plátky a podávame napríklad s dusenou kapustou.