Foto: margitka100
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
180 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kožu bôčika narežeme na mriežku.
- 2
Posolíme, okoreníme drvenou rascou, potrieme prelisovaným cesnakom. Pekáč vymastíme sadlom, položíme doň mäsko kožou nahor, podlejeme vodou.
- 3
Zakryjeme alobalom. Dáme piecť na 180 °C. Pečieme 1,5 až 2 hodiny zakryté. Sem tam skontrolujeme a polejeme mäso výpekom.
- 4
Po cca 2 hodinách mäso odokryjeme a pečieme ešte 1/2 hodiny. Keď je mäsko krásne zlatisté, prepnete rúru na gril a dopečieme do chrumkava.
- 5
Dobrú chuť.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne🥰