Foto: taponapo
Pečených bôčikov nie je nikdy dosť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kožu bôčiku si riadne narežeme na "šachovnicu", zhruba 2 cm do hĺbky.
-
2
V miske si pripravíme pác z olivového oleja, soli, korenia, papriky a na drobno pokrájaného cesnaku. Touto zmesou poriadne potrieme bôčik - do všetkých jeho záhybov a do "šachovnice". Na vrch pridáme ešte med.
-
3
Bôčik si zabalíme do fólie a dáme na jeden deň do chladničky.
-
4
Bôčik dáme na plech a podlejeme ho vodou. Plech zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť na cca štyridsať minút. Po štyridsiatich minútach dáme z plechu dolu alobal a bôčik otočíme "bruchom" hore. Pečieme asi dvadsať minúť a priebežne ho polievame výpekom. Raz za čas prilejeme trochu vody. Potom ho znova otočíme a necháme piecť asi dvadsať minút, resp. dokým sa nám nezačne páčiť jeho farba.
-
5
Táto farba sa mi už páčila.
-
6
K bôčiku som spravil svoje obľúbené, slaninou plnené zapekané zemiaky...
-
7
... a ľahká večera pred polnocou bola na svete ;)
venusa: recept na zemiaky - varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-plnene-pecene-zemiaky-...