Pečeňová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Postup prípravy nie je náročný.
20 porcií |
100 minút príprava |
Postup
- Ahojte.Začneme asi tým,že kuracie pečienky zbavíme žlčovodov a blán.Následne ich viackrát umyjeme v studenej vode.
- Kuracie prsia pokrájame na veľmi malé kocky.
- Pokrájané mäso vložíme do sekacieho prístroja.K mäsu pridáme 4 štipky muškátového orieška,2 štipky mletej škorice,1 KL soli a 1 PL studenej vody.Tieto suroviny následne rozsekáme na kašu.
- Mäso máme posekané a my mäsiari takto spracované mäso nazývame,že prát,alebo po slovensky spojivo.
- K posekanému mäsu pridáme pečienku a tiež ju rozsekáme na jemno.
- Pokrájané suché rožky dáme do vody.
- Ďalej si dáme roztopiť kačaciu masť.Odložíme ju bokom aby sa schladila.
- K pečienkovej hmote pridáme rožky ktoré sme rukami vyždímali a roztopenú kačaciu masť.Dielo rozsekáme na celkom jemno.
- Do tejto na jemno posekanej hmoty pridáme rozšľahané vajcia a smotanu.Ak je potrebné dochutiť tak dochutíme a finálne dielo vyšľaháme s mixérom.
- Formu srnčí chrbát sme si už predošle vystlali alobalom.Vlejeme doň vymiešané dielo.
- Vrch formy zakryjeme alobalom a pečeňovú zmes pečieme resp.dusíme 70 minút pri 180 C.
Po uplynutí tejto doby som alobal z vrchu formy odstránil a dielo som ďalej dopekal odkryté pri 200 C ešte 20 minút.Po upečení necháme nátierku celkovo vychladnúť a až potom ju vyberáme z formy.
- Na obrázku 12 máte možnosť vidieť už hotový produkt.Dajte prosím pozor pri vyberaní z formy, totižto nátierka je veľmi jemná.
- Ja som toto jedlo ponúkal s opečeným chlebom.
- A na záver si urobíme taký rýchli ovocný kompót ktorým vlastne trochu ozdobíme pečeňovú nátierku.Postupujeme takto:
Ošúpané jablko pokrájame na mesiačiky.Ja som bol zaneprázdnený tak som to jablko premiešal s citrónovou šťavou aby mi na stole nezhnedlo.Potom som pokračoval takto:
V 100 ml vode ochutenej 1 PL kryštálového cukru a škorice mletej povaríme jablko do zmäknutia.Jablká po uvarení posekáme a ozdobíme nimi nátierku.
- A prišiel na rad posledný bod programu a to rozlúčka s vami.Želám vám dobrú chuť.