Pečeňová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Postup prípravy nie je náročný.

20
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ahojte.Začneme asi tým,že kuracie pečienky zbavíme žlčovodov a blán.Následne ich viackrát umyjeme v studenej vode.
  2. Kuracie prsia pokrájame na veľmi malé kocky.
  3. Pokrájané mäso vložíme do sekacieho prístroja.K mäsu pridáme 4 štipky muškátového orieška,2 štipky mletej škorice,1 KL soli a 1 PL studenej vody.Tieto suroviny následne rozsekáme na kašu.
  4. Mäso máme posekané a my mäsiari takto spracované mäso nazývame,že prát,alebo po slovensky spojivo.
  5. K posekanému mäsu pridáme pečienku a tiež ju rozsekáme na jemno.
  6. Pokrájané suché rožky dáme do vody.
  7. Ďalej si dáme roztopiť kačaciu masť.Odložíme ju bokom aby sa schladila.
  8. K pečienkovej hmote pridáme rožky ktoré sme rukami vyždímali a roztopenú kačaciu masť.Dielo rozsekáme na celkom jemno.
  9. Do tejto na jemno posekanej hmoty pridáme rozšľahané vajcia a smotanu.Ak je potrebné dochutiť tak dochutíme a finálne dielo vyšľaháme s mixérom.
  10. Formu srnčí chrbát sme si už predošle vystlali alobalom.Vlejeme doň vymiešané dielo.
  11. Vrch formy zakryjeme alobalom a pečeňovú zmes pečieme resp.dusíme 70 minút pri 180 C. Po uplynutí tejto doby som alobal z vrchu formy odstránil a dielo som ďalej dopekal odkryté pri 200 C ešte 20 minút.Po upečení necháme nátierku celkovo vychladnúť a až potom ju vyberáme z formy.
  12. Na obrázku 12 máte možnosť vidieť už hotový produkt.Dajte prosím pozor pri vyberaní z formy, totižto nátierka je veľmi jemná.
  13. Ja som toto jedlo ponúkal s opečeným chlebom.
  14. A na záver si urobíme taký rýchli ovocný kompót ktorým vlastne trochu ozdobíme pečeňovú nátierku.Postupujeme takto: Ošúpané jablko pokrájame na mesiačiky.Ja som bol zaneprázdnený tak som to jablko premiešal s citrónovou šťavou aby mi na stole nezhnedlo.Potom som pokračoval takto: V 100 ml vode ochutenej 1 PL kryštálového cukru a škorice mletej povaríme jablko do zmäknutia.Jablká po uvarení posekáme a ozdobíme nimi nátierku.
  15. A prišiel na rad posledný bod programu a to rozlúčka s vami.Želám vám dobrú chuť.