Pečené tofu

Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou

Autor receptu: lunter

2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a brokolicu necháme zmäknúť v pare nad horúcou vodou asi 30 minút. Hrášok pridáme 20 minút pred koncom. Zeleninu treba skontrolovať, mrkva zvyčajne mäkne dlhšie.
  2. Medzitým si pripravíme marinádu. Do misky dáme sójovú omáčku, šťavu z menšej mandarínky, med a zamiešame. Dochutíme soľou a škoricou podľa vlastnej chuti.
  3. Tofu vyberieme z obalu, osušíme a dáme marinovať na asi 30 minút.
  4. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zmäknutú zeleninu vyberieme a poukladáme na plech. Polejeme olivovým olejom a osolíme. Do stredu plechu položíme marinované tofu a zvyškom marinády polejeme tofu i zeleninu.
  5. Pečieme 15 minút. Pred podávaním tofu nakrájame.