Pečené tofu
Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou
Autor receptu: lunter
2 porcie |
40 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a brokolicu necháme zmäknúť v pare nad horúcou vodou asi 30 minút. Hrášok pridáme 20 minút pred koncom.
Zeleninu treba skontrolovať, mrkva zvyčajne mäkne dlhšie.
- Medzitým si pripravíme marinádu. Do misky dáme sójovú omáčku, šťavu z menšej mandarínky, med a zamiešame. Dochutíme soľou a škoricou podľa vlastnej chuti.
- Tofu vyberieme z obalu, osušíme a dáme marinovať na asi 30 minút.
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zmäknutú zeleninu vyberieme a poukladáme na plech. Polejeme olivovým olejom a osolíme. Do stredu plechu položíme marinované tofu a zvyškom marinády polejeme tofu i zeleninu.
- Pečieme 15 minút. Pred podávaním tofu nakrájame.
|