Pečená baranina so slaninkou

mamina2 - fotkamamina2, 8. októbra 2010
Pečená baranina so slaninkou
Foto: mamina2

kedze sme uz tie nase baranky poslali na oddych(to vravim detom ked sa pytaju kde su ovečky) tak som pozhanala po dedine nejake Zobraziť celý popiskedze sme uz tie nase baranky poslali na oddych(to vravim detom ked sa pytaju kde su ovečky) tak som pozhanala po dedine nejake recepty a tento som hned robila...

4
porcie
25 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
5-6 strúčikov




Postup

  1. 1

    baranie masko najlepsie stehno( to som usudila sama) som pekne poumyvala, osolila,okorila a napaprikovala. na vrch som pokrajala na platky cesnak a rovnomerne som ho porozkladala po celej ploche, potom som si nakrajala furmansku slaninku na pasiky a pozakryvala som maso. obliala som to trochou oleja a piekla v rozohriatej rure, viete co aj zo tri hodiny... stale som to podlievala vlasnou štavou,ktorej pustilo masko aj slaninka hodne...

  2. 2

    ked som to uz dopiekla tak som zliala polovicu stavy ( na skusku) :D tu som dala do hrnca zaprasila mukou pridala lyzicu rajcinoveho pretlaku a prevarila...

  3. 3

    DOBRú CHUť

Diskusia k receptu

palokuchki
Ja dost casto peciem jahnacinu, mame ju vsetci velmi radi. Nedavam slaninu, ale posypem stehno majorankou, no a ako ty dam tiez cesnak.
mamina2
mam aj ten majorankovy recept ale neviem ako to bude chutit ...skusim ho...dakujem
palokuchki
My mame majoranku velmi radi v jedlach, casto ju pouzivam. Pridavam ti recept na jahnacinu. Minuly tyzden mi to syn priniesol zo skoly a velmi mi to chutilo. Ak este mas maso z chrbta, tak to vyskusaj. Maso treba vykostit, nakrajat na platky a trochu, slabo naklepat. Nasolit ,okorenit. Priprav si marinadu; 2struciky cesnaku-roztlac, 2pl olivoveho oleja, 1/2kl majoranky, 1pl citronovej stavy. Mozes to marinovat aj cely den. Potom to opec ako rezne. Podavali to s bryndzou, s cerstvymi paradajkami ulozene na pita chleba( chlebova placka). Ak budes s tym spokojna odfot to a pridaj recept na varechu. Ja teraz nemam jahnacinu, tak to nemozem urobit.
mamina2
dakujem velmi pekne urcite to najblizsie vyskusam, vyzera to velmi lakavo aj s tou bryndzou...dakujem
janaja
Vaše recepty mi prišli akurát vhod - dostala som kus baranieho masa a nevedela som čo s tým, teda ako to urobiť. V živote som to nerobila, ani nejedla, len som počula, že to má nejakú zvláštnu pachuť. Teda ďakujem, už viem, ako na to.
palokuchki
@mamina2 , nasla som este jeden recept co sa mi celkom pozdava. Nevarila som to este, ale podla toho co tam ide moze to byt dobre. 500g pomleteho masa, 1kl majoranky, 2strucky cesnaku, 50g spenatu na drobno nasekat 2paradajky tiez nasekat 2pl cerstvej bazalky nasekat 1mensia cibula, urobit z toho fasirky. Krasne babatko, vyzera ako babika.
mamina2
moc pekne ti dakujem ze ma zahrnas tymito receptami velmi rada to vsetko spravim lebo mame tej jahnaciny teraz dost ...no teraz uz je o rok starsia a uz je to babika s rožkami :D
ferino55
Veľmi pekne ďakujem za recept dnes som ho robil no poviem Vám nemal chybu to sa samé papá len treba prežúvať Výborné
fazia
Lepší recept na baraninu som veru ešte nemala.
Baracinka chutila podľa tohto receptu neuveriteľne chutne a bez zápachu aj s paradajkovou omáčkou. Ja som sa však rozhodla dať to piecť do alobalu, čím som mala viac času, lebo som nemusela nič počas pečenia podlievať. A bolo to šťavnaté a bez štipky oleja, nakoľko maso si pustilo samé tuk.
Výborný recept :-D
elalea
@fazia... , mozem sa ta opytat,kedze si vyskusala tento recept,ci ti nezhorkla ta cervena paprika pri peceni?mam aj ja v mraznicke kus baraniny,tak spekulujem ako ju spravit.diky za odpoved
fazia
Elalea, až teraz vidím Tvoju otázku. Paprika mi veru nezhorkla a dnes hľadám recept z baraniny a tak som znova objavila tento aj s mojim komentárom a Tvojou otázkou. Idem opäť zrealizovať po druhý krát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia