Pečené rezne z bravčového karé v mlieku fotorecept
Foto: pusta
Už som piekla bravčové mäso v celku v mlieku, bolo výborné, teraz som týmto spôsobom spravila rezne, sú úžasne šťavnaté, ochutené výpekom s cibuľkou Zobraziť celý popisUž som piekla bravčové mäso v celku v mlieku, bolo výborné, teraz som týmto spôsobom spravila rezne, sú úžasne šťavnaté, ochutené výpekom s cibuľkou a cesnakom, s chrumkavým obalom, jednoduché a veľmi chutné.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové karé bez kosti som umyla, osušila papierovou utierkou, pokrájala na rezne, ktoré som naklepala a narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili,...
-
2
..z oboch strán som rezne osolila, okorenila a nechala som ich asi 1 hodinu odpočinúť, aby sa ochutili aj vo vnútri.
-
3
Zatiaľ som pokrájala cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
-
4
Rezne som obalila v múke,...
-
5
...opražila som ich v rozohriatom oleji z jednej...
-
6
...i druhej strany pekne do červena a...
-
7
..vložila som ich do pekáčika.
-
8
Vo výpeku som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno,
-
9
....pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho len krátko rozvoňať...
-
10
...všetko aj s výpekom som rozprestrela na opečené rezne.
-
11
Zaliala som celé horúcim mliekom a vložila neprikryté do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.
-
12
Piekla som pri tejto teplote 50 minút.
-
13
Rezne som podávala horúce, ako prílohu som zvolila dusenú ryžu, ktorú som podliala chutným výpekom, výborne sa hodí k tomu čerstvý uhorkový, paradajkový alebo miešaný šalát.
-
14
Pohľad zblízka: Rezne majú na povrchu nadýchanú chrumkavú zlato - hnedú kôrčičku s cibuľkou a cesnakom, ktoré rezne ochutili aj vo vnútri počas pečenia v trúbe a mäsíčko nasiaklo mliekom, ktoré sa vstrebalo a zjemnilo rezne vo vnútri, sú úžasne šťavnaté a mäkkučké - odporúčam vrelo vyskúšať pečenie rezňov v mlieku miesto klasického vyprážania, pridávam tento recept ako výborný tip rezňov na nedeľu ako jednoduché, pohodlné a chutné varenie
neviem, mám pre iistotu doplniť v surovinách?
predpokladám, že ani ostatní nepoužívajú odtučnené biele vody doma.
Tiež by mi nevadilo aj s menej tučným mliekom.
mäso v mlieku je mäkké..šťavnaté..dľa starej kuch.knihy i mäso na rezne niekedy máčam v cesnakovom mlieku-v chlade aj viac dní môžu byť..a urobím len potrebný počet..postupne..
takže ti verím-@pusta.. želám ti pokojný deň..
máme dusný..horúci..všetka tá napršaná voda sa vyparuje..a pečie..noo..nemám to už rada..nie som veru mladá..:-)))
tebe aj žemle robia problém, pokiaľ si dobre spomínam.
určite lepšia, ako ty :-)))
spokojne môžeš použiť napr. menej tučné kuracie rezne a tá istá doba, neboj nespáliš nič, je to správna teplota a aj čas, isteže treba poznať vlastnú trúbu. ale to ty určite vieš aj bezo mňa.
verím, že by si si dala.
dakujem za pochvalu i 5*
sú však ľudia, ktorí nie sú spokojní nikdy s ničím, pravda, okrem seba
dakujem, že mi veríš a aj za pochvalu. :-)
aj tebe prajem Pekný deň.
ty si následne na vareche klamala, že som ťa vyhlásila za nesvojprávnu, čo som nikdy nespravila.
napr. aj pod mojim rp Wiener Schnitzel si napísala toto:
obor123, 2. marca 2014 o 19:58
Ahoj @pusta , ja ten recept nevyskúšam , lebo to robím každú nedeľu. Niet nad dobrú klasiku.
ty sa vyznáš vo všetkom tak dobre, teda aj v mäse až tak. že nerozoznáš ani teľacie stehno od bravčového :-)))
nech posúdi každý sám.
nechápem, prečo útočíš ty?
pre tvoje info, mäso nenakupujem v tescu, mám svoj zdroj na všetky druhy mäsa.
komu som ešte z varecháčov nákup v itescupotravinydomov poradila a poradili ho aj mne, ten bol s nákupom a jeho kvalitou nadmieru spokojný s kvalitou i čerstvosťou a širokým sortimentom. to doručujú priamo z veľkoskladu, odkiaľ aj zásobujú predajne, to neide z tesco predajne, kde kvalita nemusí byť vždy prvotriedna
nechápem a teba, ako sa môžeš takto vyjadrovať o niečom, čo si nevyskúšala.
Pekný deň ti prajem.
máš pravdu, mlieko robí s mäsom hotové zázraky.
už som piekla v mlieku aj slávne talianske Maiale al latte z bravčového piecka, je to úžasná dobrota, odporúčam ten recept každému, mám tu na vareche.
mäsko je mäkkučké a krásne šťavnaté, mlieko tu zohráva podstatnú úlohu, súhlasím.
dakujem za uznanie.
dakujem za pochvalu.
poteší ma, ak vyskúšaš, určite nebudeš ľutovať :-)
hej, niečo diétnejšia verzia proti vyprážaným rezňom a chutnejšia, aj pohodlnejšia príprava, tiež veľmi vhodná pre tých, čo majú alergiu na vajcia. je to veľmi fajnové mäsko.
dakujem za uznanie.
mäsíčko mäkkučké, perfektne jemné a šťavnaté, cuť vynikajäca.
ten nápad s grilovacou miskou z alobalu s otvormi sa mi veľ,mi páči, určite ho použijem :-)
dakujem, že si tieto výhody a kvality potvrdila.
už dnes ti niekto dal po nose, @vydra , však???
pod receptom Šalát s plnenou hruškou a estragónom.
tvoj názor tu má tren istý charakter :-)))))
tvoj pán manžel je skutočný gurmán, ktorý vie, čo je dobré. :-)
nie ako tuto @vydra :-)))
dakujem za uznanie.
@obor123 : Nečítaj, nevar a svoje sexuálne mindráky si lieč u špecialistu.
@vydra : ukáž, čo si zatiaľ navaril.
www.masodomov.sk
Minule sa tym chvalila. Myslim, ze v diskusii "Kolko miniete na stravu". U nej to bolo 50€/mes. :))
nie som ty, aby som sa ich zradila :-)
pusta, 3. júna 2013 o 11:32
@martina0812 , to čo si napísala, vôbec nie je hanba. naopak veľmi chvályhodné!!!
ja miniem mesačne okolo 50e na potraviny, minimalizujem výdavka na účty - napr. telefon, elektrina a iné...
oblečenie a obuv nekupujem. mäso raz do týždňa, mäsokúpim raz za 3 mesiace, inak varím ako ty.
veľa ľudí musí uťahovať opasky, najmä mladé rodiny a dôchodcovia. nie každý má rodinu, ktorá pomôže. ev. takých dobrých priateľov...
pusta, 14. októbra 2013 o 11:14
@eviana moja, je to nádherné jedlo, verím, že prebudilo všetky tvoje chuťové poháriky.
teší ma, že si prečítala môj receptík so zatajeným dychom :-) a budem len rada, ak ho aj vyskúšaš.
ja som kúpila divinu v itescudomov sk a aj v mäsodomov.sk a za slušnú cenu, bola som s ňou veľmi spokojná. včera som to práve preberala s mojim najlepším priateľom a potvrdil to tiež :-)
dakujem za krásne zhodnotenie, za uznanie i uloženie do kk.
hej, kúpim aj tam, ale práve toto nie je môj zdroj :-)))
ajajajáááj, a to vyššie, ešte väčší prešľap, vieš, že už je rok 2014? DDDD
platilo vtedy, ked som písala, to bola pravda.
zmenilo sa, vieš? :-)))))
zaspal si dobu, tak je to.
pravdu si napísala :-)
dakujem.
trafil si kliniec po hlavičke, presný zásah :-)
potešil si ma, moja reč.
dakujem
tuto som skúsila upiecť rezne už obalené v múke a je to výborné.
vieš, fotiť mobilom nie je ako fotiť dobrým foťákom.
teší ma, že tebe sa môj receptík páči. :-)
dakujem.
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-francuzske-kura-na-masle...
"pusta, 23. mája 2014 o 15:21
@2010 ,dakujem :-)
DDDDD, viem, že to dráždi mnohých, ale pravý dôvod nezradím :-)
neuveríš, ale môj posledný mesačný nákup je 47,09 euro.
ušetrila som a zase nakúpim lacnejšie, už mám vyhliadnuté pochúťky.
ak chceš, odfotím blok a pridám foto.
ty sám vieš najlepšie, že jedna žena musí /mala by/vedieť hospodáriť, viem, že ty hospodáriť vieš.
čakala som, že povieš niečo k receptu a ty nič."
si na nič detektív DDDDD
ešte si z hodov nacapkaný :-)))
teba by ani smrť nepobozkala :DDDDD
ked vytriezveš , chod si radšej opraviť gramáže v texte postupu tvojho úžasnééého Kváskového chleba, chlapček.
budeš užitočný...sám sebe :-)))))
K ostatnym bludom v tvojom komente sa radsej ani vyjadrovat nebudem ;)
do úst si SE*IEŠ TY SÁM a veľmi často.
ked nevieš vyliezť zo svojich somarín, tak si razom trapný hulvát s kopu neprekonateľných bludov - si skrátka jednička :-))))
ty mňa nemôžeš uraziť, nemáš žiadnu úroveň, žiaľ.
múdro, nevyjadruj sa - jediné schopné z tvojej úbohej produkcie -)))
inak vľavo hore pod receptom je dosť viditeľná kolonka: KOMENTÁRE K RECEPTU ak si nevšimla :-)
spamuješ tento recept s rovnakým potešením ako on sám. :-)))
ušlo ti to snád?
ja som nezačala, len som vrátila :-(
ak sa mi recept páči pochválim, ak nie nevyjadrím sa.
teraz nepomohlo ani to, že som dlho nereagovala,
pochop, že už pohár pretiekol a mám toho plné zuby :-(
skúsila som tvoje rady, nepomohlo to :-)
je to vynikajúce, presviedčať ťa však nebudem, to sa môžeš presvedčiť ty sama :-)
@uka424...nesp álil...
Ved tu ide o varenie! Na čo osobne osocovanie sa? Nechapem....
dakujem ti.
teda nie je tam nič nezdravé, nemá byť čo nezdravé.
prepáč, neviem, ako ti to mám vysvetliť ešte.
predpokladám, že si v mlieku ešte nič nepiekla, preto nerozumieš.
dakujem.
je na užívateľoch samotných v značnej miere, či ich upozornia na toto @redakciu , majú možnosti všetci do jedného, len či ich aj využívajú dostatočne, to neviem.
súhlasím s tebou v tom, že len ľudia, ktorí vyskúšajú uverejnený recept,
dávajú konštruktívne pozitívne či negatívne komentáre, ale čisto k receptu. na žiadnom inom variacom webe som sa s takýmito osočujúcimi komentármi, najmä nie k receptu, ešte nestretla. .
@redakcia dnes zasiahla, mení doterajší organizačný poriadok a "administrator" Varechy predpokladám, že zavedie nové pravidlá, etiiketu, čo sa týka komentárov k receptu, rovnako ako aj tvrdý postih pre nespratníkov a šikanérov , @redakcia sa už v tomto smere dns vyjadrila verejne.
dakujem ti za odvahu otvorene pridať tvoj názor a návrh.