Pečené pšeno so šošovicovou omáčkou

Autor receptu: tornadolue

Postup

  1. Postup je výsledkom momentálnej chute a obsahu chladničky, zeleninu a bylinky podľa mňa môžete obmieňať.
  2. Uvaríme si pšeno. Na jeden diel pšena dávam približne dva diely vody alebo aj trochu viac, čiže jeden a pol hrnčeka pšena som varila v troch hrnčekoch osolenej vody.
  3. Medzitým si dáme variť šošovicovú omáčku. Cibuľu si nakrájame na kocky, mrkvu tiež na kocky, orestujeme na oleji a pridáme hrnček červenej šošovice. Zalejeme tromi hrnčekmi vody a prihodíme ešte sušené oregano alebo iné bylinky, ktoré nám chutia. Keď je šošovica uvarená, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme umeoctom.
  4. Do uvareného pšena zamiešame nakrájené jarné cibuľky, najemno postrúhanú mrkvu a zeler pokrájaný na kocky, ktorý sme krátko marinovali v sójovej omáčke s kajenským korením. Zmes vložíme do vymasteného pekáča alebo zapekacej misy a pečieme 15 minút na 150 stupňoch.
  5. Prvý raz som toto jedlo pripravovala presne podľa originálneho receptu s údeným tofu a tempehom http://www.jimejinak.cz/2012/04/pecena-velikonocni-nadivka-z-jahel-s-uzenym-tofu/