Pečené plnené paradajky
Pečené paradajky s bryndzovo-bulgurovou plnkou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup- Každú paradajku prepolíme a opatrne vyberieme jej vnútro aj so šťavou, ktoré si odložíme nabok. Následne paradajky osolíme a posypeme oreganom.
- V hrnci na oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Prilejeme šťavu z paradajok a dolejeme vodou (dokopy približne
1 hrnček). Po zovretí pridáme bulgur, osolíme, premiešame, stiahneme z ohňa a necháme odstáť, kým bulgur úplne nezmäkne. Uvarený bulgur zmiešame s nakrájaným vnútrom z paradajok, bryndzou a kukuricou. Dochutíme rozdrveným cesnakom.
- Vydlabané paradajky touto zmesou naplníme
a posypeme trochou nastrúhaného oštiepka. Dáme zapiecť na 15–20 minút pri 180 stupňoch.
|