Pečené plnené paradajky

Pečené paradajky s bryndzovo-bulgurovou plnkou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Každú paradajku prepolíme a opatrne vyberieme jej vnútro aj so šťavou, ktoré si odložíme nabok. Následne paradajky osolíme a posypeme oreganom.
  2. V hrnci na oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Prilejeme šťavu z paradajok a dolejeme vodou (dokopy približne 1 hrnček). Po zovretí pridáme bulgur, osolíme, premiešame, stiahneme z ohňa a necháme odstáť, kým bulgur úplne nezmäkne. Uvarený bulgur zmiešame s nakrájaným vnútrom z paradajok, bryndzou a kukuricou. Dochutíme rozdrveným cesnakom.
  3. Vydlabané paradajky touto zmesou naplníme a posypeme trochou nastrúhaného oštiepka. Dáme zapiecť na 15–20 minút pri 180 stupňoch.