Pečené mleté mäso

Autor receptu: manka1

Hľadala som niečo iné ako klasické fašírky. A výsledok bol výborný. Na pohľad krásne, a chuťovo tiež výborné.

15 minút
príprava
50 minút
na 200-150 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso ochutíme soľou, mletým ciernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a posekanou cibuľou. Pridať vopred namočený sojový granulát v horúcej vode - vody podľa oka - aby bol zaliaty, keď rýchlo vsiakne voda, ešte trochu pridať. (Pre lepkáčov sa pridávaju namočené vo vode tie 4 krajce tmavého chleba). Ešte do hmoty pridať vajce, smotanu, nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešať. Môže sa nechať asi 30 minút postáť na chladnejšom mieste - ale nie je to nutnosť.
  2. Vymastiť zapekaciu misku, (ja som dvojnásobnú dávku dala na vymastený normálny plech), vložiť hmotu, rozotrieť rukou, a vložiť do vyhriatej rúry piecť. Pečieme asi 30 minút normálne na 200°C. Potom mäso vyberieme, posypeme na pásiky nakrájanými farebnými paprikami, nastrúhaným tvrdým syrom (stačí na veľkých slzičkách). Vajcia si rozšľahať vidličkou, pridať trochu smotany, ochutiť ich ešte soľou, bylinkami - všetko podľa svojej chuti. Touto zmesou zaliať papriky zo syrom a mäsom. Nechať ešte asi 20 minút dopiecť na 150°C.
  3. Hotové vybrať, pokrájať na ľubovoľné plátky, podávať napr. so zemiakmi. Dobrú chuť.