Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou fotorecept

boise - fotkaboise, 22. augusta 2013
Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept)
Foto: boise

Ako uznávam, na "ksicht" nič moc, ale na chuť fajnota. A to ja teda mäso jem len zriedka a bravčové takmer vôbec.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Pečené mäso:
800 g
1 hrnček
 (alebo čerstvý)
Dusená šošovica:
1 hrnček
1 menšia
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, orascujeme a obalíme v múke.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech dáme olej (používam kokosový) a pekáč dáme zohriať aj s olejom do rúry. Na zohriaty olej kladieme mäso, ktoré sme tesne pred položením ešte raz vyváľali v múke.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť. Keď sa mäso trošku zatiahne, obrátime ho na druhú stranu.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom už len pečieme neprikryté, podlievame vodou, alebo mäsovým vývarom.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa mäso pečie, pokrájame si na polmesiačiky jednu cuketu a pár cherry paradajok. Opražíme na lyžici olivového oleja, pridáme tymián, dobre premiešame. Necháme chrumkavé.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po odstavení prikvapkáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V hrnci popražíme na olivovom oleji cibuľu (na potvoru som mala len červenú), pridáme asi lyžičku mletého čerstvého zázvoru.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme premytú červenú šošovicu, dva strúčiky pretlačeného cesnaku, trošku soli a mletého bieleho korenia. Podlejeme troškou vody a dusíme.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď je šošovica uvarená, pridáme k nej cukety s paradajkami a premiešame.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame s upečeným mäsom.

    Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

rea1
ja by som tie cukety s paradajkami radšej dala zvlášť. mäso, šošovicu a zeleninu samostatne. ako kombinácia sa mi to páči ale ja som snáď ešte horší mäsožravec, ako ty. ešte tak zajačia noha alebo jahňacia kotleta. :-)
merlinja
:o))) akože na ksicht nič moc ....
podľa mňa to teda vyzerá super, hneď by som si dala!
altyn
@rea1 to napísala za mňa, červenú šošovicu milujem, lebo ma nenadúva a má výbornú chuť. Skúsim, ale myslím že tušenie ma nesklame že to bude výborné jedlo. :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia