Pečené kuracie stehno s mandľovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Mäso umyjeme a osušíme. Pečivo pokrájame na malé kocky a vložíme do nádoby. Do nádoby s pečivom pridáme sušené hrozienka a nasucho opečené mandle a malú hrsť rukoly posekanej na väčšie kusy.
- Vajíčko, mlieko a krupicu rozmiešame v hrnčeku alebo v šejkri a vylejeme na pečivo, všetko spolu poriadne premiešame.
- Kuracie stehná poukladáme na dosku kožou hore a jemne naklepeme tĺčikom na mäso, potom stehna pootáčame, osolíme a okoreníme. Pripravenú zmes rozdelíme na mäso a zvinieme.
- Mäso poukladáme do malého pekáča spojom nadol, pridáme maslo a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C na 45 minút.
|