Pečené kuracie stehno s mandľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme a osušíme. Pečivo pokrájame na malé kocky a vložíme do nádoby. Do nádoby s pečivom pridáme sušené hrozienka a nasucho opečené mandle a malú hrsť rukoly posekanej na väčšie kusy.
  2. Vajíčko, mlieko a krupicu rozmiešame v hrnčeku alebo v šejkri a vylejeme na pečivo, všetko spolu poriadne premiešame.
  3. Kuracie stehná poukladáme na dosku kožou hore a jemne naklepeme tĺčikom na mäso, potom stehna pootáčame, osolíme a okoreníme. Pripravenú zmes rozdelíme na mäso a zvinieme.
  4. Mäso poukladáme do malého pekáča spojom nadol, pridáme maslo a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C na 45 minút.