Pečené kura
Pečené kura

Pečené kuracie stehná so zeleninou videorecept

hame - fotkahame, 21. septembra 2017. Komerčný recept.

Pečené kuracie stehná - to je overená klasika. Čo tak podávať ich trochu iným spôsobom - napríklad zapečené so zeleninou? Vyskúšajte tento rýchly a Zobraziť celý popisPečené kuracie stehná - to je overená klasika. Čo tak podávať ich trochu iným spôsobom - napríklad zapečené so zeleninou? Vyskúšajte tento rýchly a chutný recept so zeleninovou zmesou pod masíčko Znojmia od Hamé.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava
Pečené kuracie stehná so zeleninou (videorecept)
Foto: hame

Suroviny

4 ks
  podľa chuti
  (tymian, rozmarín)
1 ks
3-4 ks stredne veľké




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Kuracie stehná umyjeme, vysušíme a poukladáme do väčšej misky. Polejeme olivovým olejom, posypeme soľou, mletým čiernym korením, cesnakom nakrájaným na tenké prúžky a čerstvými bylinkami (tymian, rozmarín).

    Pečené kuracie stehná so zeleninou (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu dobre premiešame, stehná poukladáme na plech, pridáme zeleninovú zmes Sojanku "pod masíčko" a nakrájané posolené zemiaky.

    Pečené kuracie stehná so zeleninou (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme alobalom a pečieme pri 170 stupňoch približne 45 minút. Potom odkryjeme a zapekáme na 200 stupňoch ešte ďalších 25 minút.

    Pečené kuracie stehná so zeleninou (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toľko peknej čerstvej zeleniny je hlavne v tomto čase a použiť "toto" ...... :-(((((((
evanaaa
Nevypadá to zle, ako chutí, sa dozvieme keď to spravíme.....S tou Sojankou som sa ešte nestretla, kde ju dostať a čo vlastne obsahuje? Dúfam, že nie sóju, ale podľa názvu asi ano. No dá sa to pripraviť aj s inou zeleninou myslím. Inak, Znojmia je dosť stará značka, možno ten polotovar nebude najhorší.....